@IksdeHeheh ogólnie realia w jakich się obecnie obracam to 97% na UoP i te 3% b2b przez kontraktornię. Nie mam styczności z ludzmi jak na obrazku. Czyli młody na b2b załadowany po kule.
@IksdeHeheh: coś kiedyś liczyłem no i w każdym przypadku wychodziło lepiej spłacić niż trzymać na lokacie/oszczędnościowym. Pewnie przy dużej kwocie oszczędności zarobek z odsetek może przebić koszt kredytu ale obstawiam, że ta kwota będzie wyższa niż pozostały kredyt do spłacenia ;) to ja jednak wolałbym oddać dług i zarabiać mniej z odsetek niż żeby koszt kredytu zjadał większość odsetek od większych oszczędności
@NieBendePrasowac z czym robię fikoły? Że nie jest problemem odłożenie 10-12k miesięcznie? Naprawdę fikołkiem jest 50k za fundament, 80k za kostrukcję domu + 50k za dach? To jest nierealany kosztorys dla domu 100m2 i naprawdę muszę x2 liczyć? Czy fikołkiem jest to że czas budowy domu liczę od rozpoczęcia budowy domu, a nie zakupu działki?
źródło: pasjonat
PobierzNaprawdę fikołkiem jest 50k za fundament, 80k za kostrukcję domu + 50k za dach? To jest nierealany kosztorys dla domu 100m2 i naprawdę muszę x2 liczyć?
Czy fikołkiem jest to że czas budowy domu liczę od rozpoczęcia budowy domu, a nie zakupu działki?