Wpis z mikrobloga

Jest po 16 wiec daję znać jak rozwinęła się sytuacja z tego wpisu
Od razu mówię że będę pisał szybko i nie wiem jak z odpowiedziami na komentarze(muszę pozałatwiać zaległe sprawy których nie załatwiłem w tamtym tygodniu) i nie będzie tak ciekawie jak poprzednio. Jak kilka osób pisało w komentarzach szef nie chciał eskalować. To była rozmowa typu że w żadnym wypadku kierownik nie powinien tak pisać, cała sytuacja nie powinna mieć miejsca i przez te wiadomości co wysyłał będzie miał dodatkową rozmowę. Ogólnie też dopytywał czy dokuczanie sugerujące mi że mam mniej pracy w porównaniu do innych było na forum publicznym. Mówił też w skrócie, że od razu powinienem zwracać mu uwagę że nie życzę sobie takich komentarzy a najlepiej przyjść z tym prosto do niego. Za dużo też nie mogę pisać po moje posty mogły dojść do moich przełożonych. Będę starał się odpowiadać ale nic nie obiecuję #pracbaza

Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/79067219/maly-update-a-propos-tego-wpisu-https-wykop-pl-wpi

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz

@Agui94 +2002
Mały update a propos tego wpisu.
Około 19:30 dostałem powiadomienie na telefon. Był to mój kierownik na naszej grupie na WhatsApp, dodał o mnie wzmiankę że musi do kogoś zadzwonić bo na grupie nie może pisać bo ja na niej siedzę(specjalnie mnie zawołał żebym to widział). Od
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yenn_z-Wyspy7Slonc: tylko że teraz to zrobi tak, by to nie był mobbing. Dostanie nie wykonalne zadania jak np. klientów którym się nie da nic sprzedać jeśli jest handlowcem i będzie mu skubał po premii az sie sam zwolni.
  • Odpowiedz
Tak jak koledzy wyżej pisali, zasugerować szefowi że eskalacja będzie a nie "było mu powiedzieć że źle robi" to nie przedszkole, albo jest kierownikiem i umie zarządzać ludźmi albo nie. Nic pomiędzy
  • Odpowiedz
  • 5
@wolny_kot Mobbing to jest poważne przestępstwo i nie takie łatwe do udowodnienia. Ja bym na Twoim szukał nowej roboty, bo łatwiej zmienić pracę niż wyrzucić z niej toksycznego szefa.
  • Odpowiedz
@Agui94: pamiętaj, że w wielu firmach jest przelicznik 5:1 - kierownika zwalniają po zwolnieniu sie 5 jego podwładnych ze wskazaniem konkretnie tego kierownika jako powód zwolnienia.
Rozglądaj się na spokojnie za nową robotą a w tej nie daj się w nic wrobić
  • Odpowiedz
@Agui94 kierownik bierze pod stołem od dyrektora i dyrektor zadba żeby mu z głowy włos nie spadł, a na tobie się będą mścić ale teraz tak żebyś nie mógł sapać.
  • Odpowiedz