Wpis z mikrobloga

Mały update a propos tego wpisu.
Około 19:30 dostałem powiadomienie na telefon. Był to mój kierownik na naszej grupie na WhatsApp, dodał o mnie wzmiankę że musi do kogoś zadzwonić bo na grupie nie może pisać bo ja na niej siedzę(specjalnie mnie zawołał żebym to widział). Od razu usunąłem się z grupy oczywiście żeby mógł sobie pisać. Dalej jest to co widać na zdjęciu. Dodam tylko że jest to moje pierwsze L4 od chyba trzech lat(ostatnie było jak złamałem rękę). Po tym co napisał zadzwoniłem do właściciela firmy w sprawie traktowania mnie. Umówiliśmy się na rozmowę na poniedziałek, mam pokazać wszystkie nasze rozmowy na moim zwolnieniu, a na tą chwilę doradził zablokowanie go wszędzie gdzie to możliwe. #pracbaza
Agui94 - Mały update a propos tego wpisu.
Około 19:30 dostałem powiadomienie na telef...

źródło: IMG_20241121_052632

Pobierz
  • 204
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Agui94: W żadnnym wypadku kierownika nie blokuj. Niech pisze, niech dorzuca jakieś jeszcze informacje o tym jak bardzo z------ś tym że ośmieliłeś się zachorować kiedy było więcej pracy. To będą tylko kolejne dowody przeciwko niemu. Jak będziesz mieć jedną rozmowę to się skończy na pogadance. A jak będziesz mieć dowód że gość Ci truł dupę przez całe chorobowe to cyk - mobbing.
  • Odpowiedz
via Android
  • 71
@_Pepe_ już nic więcej nie musi pisać. Wszystko co trzeba już napisał. Na tej grupie wcześniej jest pełno zapisanych rozmów jak to mam mało pracy w porównaniu do innych między innymi a na sam koniec wyizolowanie mnie z grupy
  • Odpowiedz
  • 132
@Przegrywek123: Najlepsze jest to, że to nie jest Polska powiatowa, a ostatnio ciężko nam było o nowych pracowników. Po prostu wyżej opisywany przypadek jest idiotą ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Agui94: wymarzona sytuacja, coś takiego to jest zgiecienie pracodawcy w sądzie pracy i droga do odszkodowania. Z jednej strony źle robisz, że go blokujesz, bo pozbywasz się dalszych dowodów. Z drugiej rozumiem, że może Cię to psychicznie wykańczać.

Ps. Jak coś, to to nosi znamiona mobbingu, ale mobbingiem nie jest, bo mobbing musi być długotrwały (co najmniej 6 miesięcy), dlatego uważam, że źle robisz blokujac goscia. To nie jest tak,
  • Odpowiedz
@Agui94 jak ja się cieszę, że pracuje w normalnej atmosferze, bezpośredni przełożony traktuje wszystkich z dużą wyrozumiałością i zawsze mówi, że zdrowie i rodzina pierwsze, a praca sobie da radę. I zespół w większości to docenia i nie leci w kulki.

Nawet jak są sytuacje nagłe i musisz cos załatwić to jak zrobisz palące tematy to nawet urlopu każe nie wypisywać.
  • Odpowiedz
@Agui94: Jeśli cała historia wygląda tak jak napisałeś, to kierownik albo pod ścianą i żyłka mu pękła, albo debil. Ewentualnie oba, bo nawet gdyby sytuacja wynikała z Twojej złośliwości to chłop nie ma prawa tak pisać.
  • Odpowiedz