Aktywne Wpisy
torian15 +66
Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :)
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
źródło: dinozaury
Pobierz
Wardegas +229
#wykopaka #pokapake
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
źródło: 1000017116
Pobierz

Chyba nie ma lepszej lekcji pokory dla ego topów, obrzydliwie bogatych programistów, niż redukcja etatów. Goście co kiedyś cwaniakowali, kozaczyli jak to łatwo 200zl/h zarobić, skasować prywaciarza za 8h dziennie a robiąc realnie 3-4h pracy, reszta na CSa teraz przekonali się na własnej skórze jak ciężko a robotę.
A ci co nie zostali wywaleni - jak zobaczyli że ich byli koledzy z teamu teraz błagają o 130zl/h na rekrutacjach (wcześniej mając 200zl/h) od pół roku bo nie mogą nic znaleźć (a mają kredyty i leasingi pod korek bo jeszcze im raty wzrosły przez inflacje) - to jakoś nagle zaczeli być aktywni na spotkaniach, angażować się w jakieś aktywności poza głównymi obowiązkami, chętnie biorą nadgodziny itd
Krótko mówiąc Z----------Ą aż scrum masterka jest pod wrażeniem ale i tak dalej testuje ich granice i cały czas zwiększa capacity co sprint, oczywiście dodatkowo ustanawia sprint commitment oraz deadline ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@nad__czlowiek: Chyba żartujesz, tyle to może robi junior który nic nie ogarnia i musi się douczać albo chce się pokazać że jest zaangażowany. Senior to robi może z godzinkę dziennie max, może nawet nie, a później sobie bimba. Im większy poziom seniority tym mniej xD
między innymi o tym mówię. dobry programista bez problemu też sie przesiądzie na inną technologię
JA JESTEM PRAWDZIWY PROGRAMISTA, JESTEM KIMŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚ
Tak cię widzę xD, właśnie dlatego ten zawód jest taki żałosny i memiczny przez typów co muszą sobie powiększać kutasa jacy to nie są zajebiści i że oni sobie poradzą, bo są lepsi od innych xD. W prawdziwie szanowanych zawodach każdy dba o swoją branżę i kolegów, a tutaj mocna mentalność chłopa oderwanego od pługa, który zaczął zarabiać więcej niż minimalna.
a w którym momencie ja gdziekolwiek napisałem że jestem programistą? XD
Albo zadaje specjalnie jakieś niepraktyczne i trudne pytania na rekrutacji co sam wyczytasz by sobie polechtac ego, że jakiś senior kandydat 10 lat expa tego na rozmowie nie wiedział i wypadł na juniora, mimo że normalnie w
Ale nie masz racji wyzywając Pana boguslawa, bo ma sporo racji. Język to tylko narzędzie. W dobie ai możesz sobie konwertować jeden na drugi i uczyć się w razie czego. I to jest kwestia kompetencji i podejścia. Jeden będzie beczał nie nie umiem i tak zostanie w swoim poletku.
1. ja mam zawsze rację bo jestem nad człowiek, z definicji nicku wiem lepiej
2. ważne by na tagu coś się działo, ludzie to czytają dla emocji nie faktów
@boguslaw_licencyjny: Nie bez problemu bo może mu to zająć i kilka lat, żeby stać się ekspertem a nie jest tak łatwo konkurować będąc początkującym z ekspertami którzy już działają w innej technologii od lat. Poza tym to zbyt optymistyczne założenie że się łatwo przesiąść, powodzenia w przesiadce np. z Wordpressa na Symfony, z Wordpressa na