Wpis z mikrobloga

odpowiedzialem. Sam jezdze szybciej, bo mam 300 koni, opone premium o szerokosci 275 i tarcze hamulcowa 340mm, dzieki czemu jestem bezpieczniejszym kierowcą niz kazdy w koreanskim dziadkowozie albo innej dacii.

@qwenti: nie, nie jesteś jeśli z----------z ponad limit, a jeśli poganiasz innym to jesteś po prostu słabym kierowcą.

Tak jak mówiłem - jeżdżąc w ten sposób jesteś najniżej w hierarchii i to ty masz się dostosować do normalnych kierowców, nie
  • Odpowiedz
@Krupier:

podniecanie się

Nie podniecanie sie, tylko obiektywne porownanie. Moj samochod ma krótszą droge hamowania, lepsze systemy bezpieczenstwa, a ja sam mam lepszy refleks od przecietnego sześćdziesięciolatka.
Nie poganiam nikogo, ty to tak nazywasz. Jak ktos ma miejsce, a mnie nie widzi, to mrygam, zeby mnie zauwazyl i zjechał na prawy pas (tak na marginesie to on tez lamie przepisy). Nie zdarzyło mi sie mrugac na kogos, kto wyprzedza kolumne
  • Odpowiedz
@Krupier:

BTW, skoro twierdzisz, że ma miejsce to dlaczego sam nie wyprzedzisz tym rzekomym miejscem?

Bo ludzie nie patrzą w prawe lusterko. Mam rozum i nawet jak cos jest zgodne z przepisami, to wiem, ze niekoniecznie jest bezpieczne. Robie to tylko jak wiem, ze bede mial gdzie
  • Odpowiedz
@qwenti

Bo ludzie nie patrzą w prawe lusterko. Mam rozum i nawet jak cos jest zgodne z przepisami, to wiem, ze niekoniecznie jest bezpieczne. Robie to tylko jak wiem, ze bede mial gdzie uciec.

No to kiepski kierowca jesteś, a kreujesz się na jakiegoś lepszego od innych.
  • Odpowiedz
wtedy się chowasz, wskakujesz za takiego delikwenta i mrugasz mu aż do końca wyprzedzania ( ͡º ͜ʖ͡º)

@open_or_die: Ja mam lepsze wyjście w nocy. Zamiast mrugania to latarka 800 lumen mocy ze skupionym światłem. Oj jak mi się taki jeden k----u zagotwał kiedyś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@HardWax ja w takich sytuacjach zmieniam lustro wsteczne na tryb nocny żeby tego debila nie widzieć i kontynuuję wyprzedzanie na swoich warunkach
  • Odpowiedz
wtedy się chowasz, wskakujesz za takiego delikwenta i mrugasz mu aż do końca wyprzedzania ( ͡º ͜ʖ͡º)

@open_or_die: kiedyś odegrałem się tak jakiemuś przedstawicielowi marki "cztery zera na masce, piąte za kierownicą" - uznał, że świetnym pomysłem będzie nagłe zahamowanie z d--y. Jako że zawsze zachowuję jakiś odstęp to oczywiście nic tym nie ugrał, ale idealnie to pokazuje jak kruche jest ego tych wszystkich p-------y,
  • Odpowiedz
@HardWax: Jak ktoś mi miga długimi przy zderzaku, to ja redukuję, zwalniam o jakieś 30km i nagle przyśpieszam. Jak znów siedzi mi na zderzaku i miga, to wtedy mu migam stopem. Rzadko kiedy się zdarza, że taki delikwent próbując mnie wyprzedzić z prawej strony ma miejsce na wykonanie manewru wyprzedzania, bo przecież gdyby mógł to zrobić, to ja tym bardziej dałbym radę się schować na prawym pasie.

Odchodząc od tego
  • Odpowiedz