Wpis z mikrobloga

@HardWax: Zwalniasz do 5km/h wiecej niz tir i podczas calego manewru wyprzedzania n--------z spryskiwacze. Dzieki temu sygnalizujesz spryciarzowi w becie za toba, jak wazne jest dla ciebie, ze mu sie spieszy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ja już dawno zrezygnowałem z chowania się między tirami

@xfin: jak wyprzedzasz kilka tirów to chowasz się za ostatniego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@grzemiak: najlepszy przykład to trasa w Warszawie po praskiej stronie od Mostu Łazienkowskiego do Siekierkowskiego. 3 pasy, prawy zawsze wolny bo za kilka km sporo osób skręca w lewo i się boi, że chyba pasa nie zdążą zmienić ;)
Wiadomo, miasto to nie trasa ale w Polsce nie mamy totalnie kultury jazdy prawym pasem.
  • Odpowiedz
@open_or_die: @Ogau Piękne!

I bezpieczeństwo zachowane, i kierowca z tyłu na pewno zadowolony, że mnie wyprzedzi.
Trzymajcie, upuściliście ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
Ciekawe czy gdzieś się spieszyli czy rzeczywiście naganiali żebym poleciał przez chwilę sporo szybciej.

@sernik_siostry_eutanazji: Oczywiście że naganiali. Jakby się śpieszyli to by sygnały świetlne i dźwiękowe włączyli ;p Mnie tak chcieli zrobić na S19 Lublin-Rzeszów. Przed samym Rzeszowem było ograniczenie do 80 km/h i jechali mi na zderzaku dobre kilka minut (chyba z powodu obcych blach). Dopiero jak lewym ktoś nas bardzo szybko wyprzedził to dali mi spokój.
  • Odpowiedz
@HardWax jak ksiaze wyprzedza tira z predkoscia + 5kmh na tempomacie, a wczesniej wyjezdzie tuz przed maske to ten mem jednak prawdziwy ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@HardWax: ja jak widze, ze ktos za mna jedzie szybciej, a nie mam jak zjechać to po prostu przyspieszam na te kilkanascie sekund. Ale rozumiem, ze nie kazdy jest na tyle bystry, zeby na to wpaść
  • Odpowiedz
@HardWax Kocham wypierdy mośków którzy raz na dekadę wjeżdżają na autostradę i boli ich tempo kierowców którzy się nimi przemieszczają.

Jeśli się boisz deptać, albo twoje Punto 1.2 nie pojedzie szybciej to zostań w domu, albo jedź prawym pasem, a nie wyrażaj teraz oburzenia, że autostradami jeździ się szybko.
  • Odpowiedz
Kocham wypierdy mośków którzy raz na dekadę wjeżdżają na autostradę i boli ich tempo kierowców którzy się nimi przemieszczają.

Jeśli się boisz deptać, albo twoje Punto 1.2 nie pojedzie szybciej to zostań w domu, albo jedź prawym pasem, a nie wyrażaj teraz oburzenia, że autostradami jeździ się szybko.

@wojtoon: robię trasy przez Europę, pod maską koło 400 koni, przelotowo przy dobrych warunkach ograniczenie +10 a i tak mi mrugają ciule.
  • Odpowiedz
Nie mam samochodu więc też nie jestem aktywnym kierowcą, więc pytam na przyszłość ( ͡º ͜ʖ͡º) Czy jechanie za tirem (z utrzymaniem bezpiecznej odległości), a więc z prędkością dużo poniżej 130-140, jest głupim pomysłem, jeśli nigdzie mi się nie spieszy?

@ivbefre: nie, to bardzo dobry pomysł. Wiele osób tak jeździ, z plusów:
- niskie spalanie (opory są dużo niższe przy 90 niż 140)
- jeszcze niższe spalanie bo jedziesz w cieniu
  • Odpowiedz