Aktywne Wpisy
#motoryzacja #samochody #polskiedrogi #wypadki
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie
źródło: obraz
Pobierz
D07IFP +9
W środę urodził mi się synek (pierworodny). Wiem, że Wykop to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania, ale dziś jest niedziela i ciężko zasięgnąć rady specjalisty. Dlatego prośba o wsparcie żebym to jakoś dźwignął - nie tylko plusem na odwagę, ale może również odpowiedziami na moje wątpliwości.
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie

źródło: 465967295_614142467614055_7053134292455857454_n
PobierzZaytaj o zasadę 15-20sekund w Polsce. Prawie nikt nie wie co to jest.
@xfin: jak wyprzedzasz kilka tirów to chowasz się za ostatniego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiadomo, miasto to nie trasa ale w Polsce nie mamy totalnie kultury jazdy prawym pasem.
Komentarz usunięty przez moderatora
I bezpieczeństwo zachowane, i kierowca z tyłu na pewno zadowolony, że mnie wyprzedzi.
Trzymajcie, upuściliście ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@sernik_siostry_eutanazji: Oczywiście że naganiali. Jakby się śpieszyli to by sygnały świetlne i dźwiękowe włączyli ;p Mnie tak chcieli zrobić na S19 Lublin-Rzeszów. Przed samym Rzeszowem było ograniczenie do 80 km/h i jechali mi na zderzaku dobre kilka minut (chyba z powodu obcych blach). Dopiero jak lewym ktoś nas bardzo szybko wyprzedził to dali mi spokój.
Jeśli się boisz deptać, albo twoje Punto 1.2 nie pojedzie szybciej to zostań w domu, albo jedź prawym pasem, a nie wyrażaj teraz oburzenia, że autostradami jeździ się szybko.
@wojtoon: robię trasy przez Europę, pod maską koło 400 koni, przelotowo przy dobrych warunkach ograniczenie +10 a i tak mi mrugają ciule.
@ivbefre: nie, to bardzo dobry pomysł. Wiele osób tak jeździ, z plusów:
- niskie spalanie (opory są dużo niższe przy 90 niż 140)
- jeszcze niższe spalanie bo jedziesz w cieniu