Wpis z mikrobloga

#bmw #alfaromeo
Które auto bardziej podoba się wam wizualnie (BMW 3 330i 258km vs Alfa Romeo Giulia 280km)?
I jakbyście mieli wybrać jedno z tych dwóch to dlaczego akurat te?

To na co zwróciłem uwagę
- BMW lepszy infotainment, kamery, head-up
- Alfa brak tebletozy, wszystko na przyciski
- Alfa brak piano Black
- cena identyczna
- Alfa dużo lepsze prowadzenie
- BMW ma tryb wyłączenia napędu na przód (tu i tu 4x4 + dołączany przód)
- Alfa bardziej egzotyczna na drogach
- w Alfie prawdziwa skóra w środku, a nie "Eco" jak w BMW.
KanapkaPL - #bmw #alfaromeo
Które auto bardziej podoba się wam wizualnie (BMW 3 330i ...

źródło: 1000004162

Pobierz
  • 138
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KanapkaPL: ja tam ani jednym, ani drugim nie jeździłem. Ale brał bym Alfę. Wizualnie i wizerunkowo bardziej mi leży. Choć BMW też jest pewnie świetne. Kiedyś miałem okazję często widywać, przechodzić obok takiej i zawsze sprawiał ten samochód wrażenie takiej lekkości w porównaniu do tzw. niemieckiej trójcy
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: bmka duzo ladniejsza, jaranie sie alfą to pedalstwo i powielany mit o tym jakie to włoskie auta są piękne oh ah, c---a prawda. ok alfa tez mi sie podoba, spoko ceny maja rozbitki ze stanow ale z tych dwoch po prostu bralbym bmw. na drodze i ogolnie spolecznie bedziesz bardziej szanowany, ludziom duzo bardziej będą pękać d--y niż jakbyś jeździł alfą :) i tyle. a jak ludziom pękają d--y
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: nawet tu we wpisie ludzie mają ukryty ból d--y i doradzaja ci alfe żebyś czasem sobie fajnego auta nie kupil xD bo jak ktoś ma źle to drugi też ma mieć źle i nie lepiej od nich
  • Odpowiedz
doradzaja ci alfe żebyś czasem sobie fajnego auta nie kupil

@stary_grat: nie no, bmw to najlepsze, i w ogóle, jak to można bez trzech paseczków jeździć. Każdy jeździ tym, czym chce.
  • Odpowiedz
  • 11
@stary_grat pękać d--y? ja zawsze jak wyprzedzam bmw z dwulitrowka (co nie jest trudne xd) to się zastanawiam co miał w głowie człowiek kupując samochód za tyle kasy, często jeszcze pchając hajs w m pakiety i inne bajery a oszczędzając na silniku. kupić trójkę bez b58 to już lepiej alfę
  • Odpowiedz
@coo84: zgadzam sie, bmw bez R6 kupować to tak jak kupować Camaro/Mustanga bez V8, ale mało osób tak uważa. chcą bmw trójke to kupuja, to raczej entuzjasci raczej tylko biora te topowe wersje :) tez wole kupic cos top starszego niz nowszego biedniejszego. tu OP chce 330i czyli prawieze B58 tylko o 2 cyl mniejsze.. no nie wiem, sam chcialem brac ale jednak sie nie zdecydowalem. jak nie 340i to
  • Odpowiedz
  • 6
@stary_grat 330i to raczej dobry silnik 5 sek do 100km/h Alfa ma w sumie podobny czas 0-100.
340i już jest znacznie droższe no i czy na polskie trzeba tych 370km?
Już nie wspominając o spalaniu.
Nie myślę nawet o jakimś wydechu czy dokladkach bo pojeżdżę kilka lat i myślę aby oddać w rozliczeniu
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: no bardzo dobry silnik :) tylko chodzi o dźwięk 4 cylindrów kontra 6 cylindrów, bmw z tych 6 rzędowych silników słynie i się z tym kojarzy, ale to nie znaczy że u-----y o 2 cylindry B58 czyli B48 jest zły, bo jest podobno bardzo dobry. dobrze to wymyslili, ze jak debil entuzjasta MUSI miec 6 cyl to buli w c--j wiecej za samo to ze posiada 340i z 6
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: tak na prawdę to ciężko jednoznacznie powiedzieć, bo oba świetnie jeżdżą i wyglądają. Dużo zależy od indywidualnego gustu. Alfa ma na pewno sporo większą utratę wartości. Jest to związane z samą marką i sporym importem z USA. BMW szybciej sprzedaż i w lepszych pieniądzach. Osobiście jeździłem 3 i tablety są spoko rozwiązane. Infotainment jest intuicyjny i prosty w obsłudze. Stylistyka też według mnie jest nowocześniejsza w BMW.
  • Odpowiedz