Czy wy tez to zauważyliscie? Masa programistów, która do tej pory normalnie pracowała 8-16 nagle zaczeła robić po godzinach za darmo i nawet w weekend walą commity xD To wszystko przez obecny kryzys i widmo zwolnień spowodowanych przez zagrożenie światowej klasy inżynierów z Imperium Indyjskiego oraz AI
Beciaki pod pantoflem wiecznie rozkapryszonej, brzydkiej, ulanej żonki nabrali kredytów i leasingów pod korek w tej swojej Wawce, Wrocławiu czy Krakowie a teraz ze strachu przed zwolnieniem robią takie cyrki xD
@nad__czlowiek: b2b to tylko dobra umowa na czasy prosperity / kiedy dowolnie zmieniasz pracodawce
nie sadze zeby to j-----e nadgodzin mialo zalatwic sprawe jednak xd raczej utrzymaja sie na stolkach ci z ktorymi sie koleguje ktos na gorze, nawet jezeli pracuja wolno/c-----o
na szczescie chociaz kredytu nie mam na glowie... a jakby sie cos mialo pojawic to na niska kwote zeby i w gowno robocie dalo sie dociagnac (
@nad__czlowiek: Ja tam lubię walić commity. Oczywiście po godzinach pracy robię takie tylko dla siebie, ale fajnie po prostu sobie w kod zajrzeć. Czasem coś napisać dla siebie, a czasem zrobić jakiś PR pod projekty innych ludzi. Z tym, że robiłem tak za czasów eldorado, jak i teraz. Mam znajomych co robią w soboty, bo w tygodniu robią krócej - dziecko trzeba odebrać z przedszkola.
@nad__czlowiek: no patrz a ja zauważyłem że sam w weekendy czasami walę commity wieczorkami (jak już nie mam co robić, na netflixie leci samo g---o a dziecko już śpi) - ale wtedy dostaję 100% wypłaty za nadgodziny w dni wolne (UOP) więc nie wiem w czym problem
Byłem w Rybarex. Lokal z wyglądu trochę jak bar mleczny nie spodziewałem się takiej ceny (a w smaku średnio) Nawet na kawałek cytrynki ich nie było stać #szczecin
Czy wy tez to zauważyliscie? Masa programistów, która do tej pory normalnie pracowała 8-16 nagle zaczeła robić po godzinach za darmo i nawet w weekend walą commity xD To wszystko przez obecny kryzys i widmo zwolnień spowodowanych przez zagrożenie światowej klasy inżynierów z Imperium Indyjskiego oraz AI
Beciaki pod pantoflem wiecznie rozkapryszonej, brzydkiej, ulanej żonki nabrali kredytów i leasingów pod korek w tej swojej Wawce, Wrocławiu czy Krakowie a teraz ze strachu przed zwolnieniem robią takie cyrki xD
@nad__czlowiek: nie.
nie sadze zeby to j-----e nadgodzin mialo zalatwic sprawe jednak xd raczej utrzymaja sie na stolkach ci z ktorymi sie koleguje ktos na gorze, nawet jezeli pracuja wolno/c-----o
na szczescie chociaz kredytu nie mam na glowie... a jakby sie cos mialo pojawic to na niska kwote zeby i w gowno robocie dalo sie dociagnac (
Tylko UoP
nie da sie zwolnić ludzi na b2b bo onie nie są pracownikami tylko robolami, takich ludzi sie w--------a po prostu xD
@nad__czlowiek: nie
@BlackpillMonster: znam z autopsji, mogę potwierdzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)