Aktywne Wpisy

cheture +450
mam takiego chłopa w klatce co myślałam że nigdy nikomu dzień dobry nie mówi ani nie odpowiada więc ja też już czasem mówiłam czasem nie różnie to bywało a ostatnio się przyjrzałam i on mówi bo wargi mu się machają tylko że bardzo cicho i ogółem on smutny zawsze taki jakiś chodzi i od momentu tego odkrycia mówię zawsze mu pierwsza i się uśmiecham no i widzowie dzisiaj stał się sukces otóż

sprynek +420
Gość wrzucił
Na Facebooku posta że bus zastawił cały chodnik, a w komentarzach jadą po nim od k o n f i d e n t o w i spoleczniakow XD ahh ta polska mentalność #samochodoza #konfitura #samochody
Na Facebooku posta że bus zastawił cały chodnik, a w komentarzach jadą po nim od k o n f i d e n t o w i spoleczniakow XD ahh ta polska mentalność #samochodoza #konfitura #samochody
źródło: IMG_6149
Pobierz

6 lat temu przeszedłem z działalności na UoP. Chociaż głównie branża IT, to zadanie w większości HR. Prawie 3 lata w jednej firmie na UoP i coraz bardziej boli drugi próg dodatkowy (podstawa 19k brutto, od niedawna dodatkowo prowizja ze względu na wsparcie sprzedaży). Dzięki UoP łatwiej było o hipotekę i pewnie przeżyłem 3 fale zwolnień, ale kusi mnie perspektywa większego $ w kieszeni.
Ktoś z Was w ostatnim czasie podejmował takie decyzje? Lada moment wpadam w 3-miesięczny okres wypowiedzenia, powiększa się rodzina, więc nie są to najłatwiejsze decyzje.
#programista15k #b2b #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Jeżeli jestes pewien, że na B2B będziesz odprowadzał duże składki na ZUS (a nie minimalne) to śmiało B2B.
Tramwaj może cię jedbąć już dzisiaj. Wylewu możesz dostać za chwilę, stawiając wielkiego, porannego klocka. A rak nerek, który usunie cię z rynku
Wracaj do fabryki biedaku
Za to oszczędności finansowych jest też masa.
@cwlmod: chyba powinieneś się zapoznać z najnowszymi prawem
Gdyby mi się miał urodzić dzieciak, to bym starał się przejść z B2B na UoP, a ty na odwrót xD.
Optymalizacja na B2B polega zwyczajnie na obcinaniu sobie samemu przyszłych świadczeń
Nie zamierzam tego krytykować, rozumiem czemu ludzie się
@conamirko: To wychodzi na to, że ty siedzisz na uop tylko po to by się rozchorować i siedzieć na dupie za kasę pracodawcy, albo zalać szparę i w ogóle 3 lata z bani xD
No i L4 na bombelka, czyli dodatkowy urlopik co miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@tellet: za kase pracodawcy? To ja płacę składki
@heron: 9 tygodni