Aktywne Wpisy

Kolanka +222
No to ładnie. Rano Biejatowa mówi, że poprze Rafała bo ten mówi, że to koniec z dopłatami, a tymczasem Tusk mówi, że mu smutno, że ten program nie doszedł do skutku xD
#nieruchomosci
#nieruchomosci

źródło: temp_file7174080226549248359
Pobierz
Mihajuj +2
Czy istnieją jakieś sosy ostre które mają jakikolwiek smak oprócz tego że parzy w język? Chyba jedynym jaki znam jest sriracha (zwany tu i ówdzie sralibabą #pdk) ale poza tym one tylko pieką
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam się, skąd bierze się taka różnica w podejściu. Czy to efekt tego, że programiści często kojarzeni są z wysokimi zarobkami i niektórzy odbierają to jako pychę lub przechwalanie się? A może to po prostu wyraz zazdrości lub zawiści, że ktoś dobrze zarabiający może wreszcie doświadczyć "prawdziwego życia"?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy faktycznie zasłużyliśmy sobie na takie reakcje, czy może to kwestia stereotypów, zazdrości i chęci by ktoś miał gorzej niż ja?
źródło: dev
PobierzWystarczy sobie nawet przypomnieć wykop rok temu jak tu było wzajemne walenie konia do swojej zajebistosci xD
Dlaczego większość ludzi się za to nie weźmie? Pewnie k---a dlatego że zloty czas na wbijanie do branży się skończył i teraz
źródło: IIIlllllIlIl
Pobierz@IksdeHeheh:
Posiedź sobie trochę na grupce typu "Problemy polskiej branży IT" wiadomo, że to trollownia, ale jak mogą zbullingować jakąś pracowniczkę HR to aż pałka im staje. Zresztą na trochę bardziej poważnych grupkach też są takie asy, ale trochę bardziej się kryją. Ja nawet wielu takich na studiach miałem,
Skoro to łatwy pieniądz, to chyba wart jest wysiłku na początku żeby pokonać juniorów i móc nic nie robić.
@JamesJoyce: my sobie nie zasłużyliśmy, my to realnie stworzyliśmy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JamesJoyce: O zarobkach programistów sporo się mówiło i są wysokie jak na szeregową etatową robotę ale nie tak wysokie żeby ciężko je było porównać z innymi. Czesiek 6k nie będzie hejtował dyrektora 50k, biznesmena 100k, albo polityka 200k bo ci ludzie są
Większość społeczeństwa ma "artystów" kompletnie w dupie, a żale pojawiają się głównie na twitterze
ludzie wiedzą że tłumaczy to już teraz zastępuje, więc współczują, jak ktoś ma 30 lat i jest tłumaczem to się nie utrzyma chyba że będzie tłumaczył dzieła noblistów, ale ile jest takiej roboty do zrobienia rocznie? zresztą nawet tłumacząc dzieła noblistów, człowiek wrzuci to na AI
a programistę żeby zastąpić, to trzeba zrozumieć wymagania klienta, klient sam nie wie co można co nie można, nie ma szansy żeby AI