Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć
Mam kryzys. Mam 34 lata. Na pozór idealna prace. Dobre stanowisko. 15k zarobku, samochód firmowy itp. Pracuję już tutaj kilka lat. Czuję się totalnie zmęczony, czuję że powinienem pójść na swoje. Partnerka uważa że jest tak dobrze. Dobre wakacje, mieszkanie praktycznie spłacone. Twierdzi że mogłem iść na swoje 10 lat temu aby ułożyć sobie biznes a nie teraz zaczynać coś samemu i może za kilka lat będę miał tyle samo . Mam opcję otwarcia swojego biznesu, wiadomo jest to mocno niepewne, podpowiedzcie czy według was warto zaryzykować czy przeczekałem najlepsze lata w wieku 20-26 lat na otwarcie czegoś swojego i rozkręcania go. #praca #pracbaza #biznes #problem #zwiazki #korpo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zapytaj się po co chcesz iść na swoje. Jak dla kasy to i tak milionów raczej nie zarobisz a masz dobry hajs.
Co zrobisz jak będziesz zarabiał 30, pojedziesz do lepszego hotelu. Na zabawę też nie wydasz bo masz żonę
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
magnetyczny-uczestnik-47: @zdrajczyciel autor posta herę, zmęczenie źle zabrzmiało. Zmienił się zarząd w korpo i bardzo zostały mi ucięte kompetencje. Mając wcześniej sporo do gadania i mając realną mozliwosc pracy po swojemu teraz każde najmniejsze rzeczy muszę konsultować. Teoretycznie mniejsza odpowiedzialność za taką samą kasę ale czuje się z tym źle. Czuję że przegrywam będąc cały czas w tym samym miejscu bez możliwości pójścia gdzieś dalej, tutaj mam sufit. Zmiana pracy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: można działać pracując na etacie, wtedy odpada ci 1000-2300 zusu miesięcznie. Będziesz harował jak wół, ale po czasie i determinacji, zobaczysz czy było warto. Nie wiem, dlaczego masz wybierać i rzucać się na tylko jedną opcję?
  • Odpowiedz
  • 0
@smallboobslover wlasna dzialalnosc jest bardzo dobrym rozwiazaniem dla Ciebie.

Etat daje Ci stabilnosc finansowa ale jest nudny.

Pewnie jestes ustawiony tak ze po pracy mozesz powoli cos rozwijać.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim beż wzgledu jak kuszace jest bycie "na swoim, samym sobie szefem" miej swiadomosc ze 90% pierwszych swoich biznesow upada i ze MUSISZ robic cos w dodatkowym czasie.

Jak Ci sie noga powinie to masz etat.

Nie ma nic gorszego jak nieudany wlasny projekt, długi, brak zrodla dochodu i utrata w wiary w siebie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
operatywny-poszukiwacz-77: @wykopowy_brukselek @zdrajczyciel @xgalx
Dobrze rozumiem opa, bardzo podobna sytuacja B2B- 9300 zl netto mc po zusach, podatkach itp. Kasa nie jest problemem bo jak na nasze warunki to mocno powyżej średniej, ale niezależność, rozwijanie czegos, praca po swojemu to coś co chciałbym robić. Ale też strach jest że nie wyjdzie a pracy za taką kasę już nie znajde

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz