Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kurde, dorastałem w latach 90tych, normalna rodzina, nie przymierałem głodem ale nigdy się nie przelewało. Żadna patusiarnia, starzy robili co mogli, ale zawsze raczej byłem po tej biedniejszej stronie względem znajomych. Teraz mam fajny, stabilny biznes, 0 kredytów, ułożone życie, kupę oszczędności. Latka lecą, a ja nie jestem w stanie przeznaczyć 20% oszczędności aby spełnić marzenia i kupić auto o jakim zawsze śniłem (911). Jak się wyleczyć z tego gówna?

#finanse #inwestycje #logikaniebieskichpaskow #samochody #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: weź w leasing jak pisze @SpalaczBenzyny, wtedy nie jest to tak odczuwalne. Jeżeli jesteś w stanie spełnić marzenie z dzieciństwa bez ruiny finansowej, to głupio byłoby tego nie zrobić. 911 dobrze trzymają cenę (jak nie weźmiesz bazowego golasa) więc w razie jakby co, zawsze możesz sprzedać za kilka lat.
Pieniędzy do grobu nie zabierzesz. Jak nie teraz to kiedy? Jak będziesz tak stary, że nie będziesz w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak brak kredytow i poduszka finansowa to bier to w leasing jakis :) marzenia sa po to, zeby je spelniac. Bo kiedy to zrobisz? A zreszta takie auto mozna sprzedac i ma jakas wartosc jednak, wiec caly hajs nie utopiony, w razie czego stracisz max 30% ceny wyjsciowej jak pomysl okaze sie glupi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale o co chodzi, nie jesteś w stanie odłożyć tych 20% czy jesteś w stanie odłożyć ale mentalnie nie możesz ich wydać? Zakładam to drugie.

Mam dwie rady

po pierwsze kup tańsze auto na początek np M4 czy CL45 ludzie zwyczajni którzy nie liczą się z pieniędzmi tak jak Ty, dochodzą stopniowo do tych drogich samochodów, mają wiele średniawych samochodów usportowionych i sportowych, modeli pośrednich zanim finalnie dojdą do
  • Odpowiedz
@danieldan: napisał jasno.

a ja nie jestem w stanie przeznaczyć 20% oszczędności aby spełnić marzenia i kupić auto o jakim zawsze śniłem

czyli oszczędności są (na 5 takich 911-ek nawet) tylko ma mentalną blokadę przed ich
  • Odpowiedz