@Pawelkolega: xD. Wyobrażasz sobie, że niektórzy mają gdzieś jaka flaga wisi gdzieś tam na budynku?
Sam będę używał wszelkich możliwych metod, by uniknąć powołania na ćwiczenia czy tym bardziej na wojnę. Jak skończą się te prawnie dozwolone to rozważę pójście do więzienia zamiast na front. Nie będę narażał swojego życia dla kraju, który nierówno traktuje kobiety i mężczyzn
a potem będą brać częściej i więcej, bo już lekko przeszkolony
jak czytam o tym, to niestety, ale tak właśnie jest. Do tego stopnia, że ktoś pisał, że jeździ na 2 tygodnie 4 razy w roku, bo go wzywają, a nie ma jak się odwołać.
@zmarnowany_czas: Heh ładnie złapali "frajera" bo nie ma możliwości wymigać się i go doją. Ciekawi mnie tylko czy od razu na dzień dobry po dwudniowym
@zmarnowany_czas: xD mam kategorie A i mam chorobę która uniemożliwia mój udział w czymś takim i jestem ciekaw czy jak mnie wezwą to jest jakaś komisja lekarska czy jak w rosji
Chcę zobaczyc te dowożenie siłą skoro teraz można spokojnie żyć bez meldunku i podawać we wszystkich systemach stare adresy XD będą szukać człowieka poprzez CSI wydział śledczy i triangulację komórki (w dodatku zarejestrowana na kogoś innego)? XD pamiętam jak miałem parę razy kwarantannę za podróż zagraniczną - niechcący podałem nieczynny numer, stary adres, nikt nie mrugnął okiem.
@zmarnowany_czas: jaki masz lvl? ktoś mi opowiadał, że był na takich ćwiczeniach i ich głównym zajęciem było latanie po koszarach i załatwianie ropy do webasta, bo pizgało w namiocie XD poza tym coś pobiegali, pół dnia ich wieźli autokarem, żeby posłuchali p--------o trepa i elo.
@Leithain: a śmiali się z Ukraińców co mieli wywalone czy rządzi tam Rosja czy Ukraina i tacy co wręcz czekali na Rosję, a w Polsce też takich mamy co śnią o Ruskim Mirze bo Tusk czy Kaczyński im się nie podoba
@zmarnowany_czas oczywiście życzę żeby odwołanie zostało uznane ale nie jest to takie jak się wydaje logiczne (tam gdzie zaczyna wojsko kończy się logika jak to stare przysłowie mówi). Panowie oficerowie potrafią nie uznać odwołania osobie które opiekują się niepełnosprawnymi (po chorobach) rodzicami + małym dzieckiem do 12msc dlatego że żona jest na macierzyńskim więc twoja opieka nie jest niezbędna ( ͡º͜ʖ͡º)
@zmarnowany_czas: Dzięki Wielkie za podpowiedź na które paragrafy się powoływać. Na pewno się przyda. Rok temu już mnie p*zdy wzywali ale poszło zwolnienie. Teraz jest lepszy argument ;)
@zmarnowany_czas: chłopie, panikujesz jak mała dziewczynka. Stawiasz się na jednostce i na miejscu piszesz odwołanie. Wierz mi, że od razu je uwzględnią. Wiem z autopsji .
@zmarnowany_czas: pole do interpretacji ustawy urzędnik znajdzie zawsze, jak ktoś z urzędami ma coś do czynienia, to wie, że oni mają swój świat i jakby osobny system prawny. Najlepsze w tym jest to, że różne urzędy mają różne systemy wewnętrzne i to że gdzieś coś interpretują tak, to w innym urzędzie niekoniecznie.
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Sam będę używał wszelkich możliwych metod, by uniknąć powołania na ćwiczenia czy tym bardziej na wojnę. Jak skończą się te prawnie dozwolone to rozważę pójście do więzienia zamiast na front. Nie będę narażał swojego życia dla kraju, który nierówno traktuje kobiety i mężczyzn
@zmarnowany_czas: Heh ładnie złapali "frajera" bo nie ma możliwości wymigać się i go doją. Ciekawi mnie tylko czy od razu na dzień dobry po dwudniowym
ktoś mi opowiadał, że był na takich ćwiczeniach i ich głównym zajęciem było latanie po koszarach i załatwianie ropy do webasta, bo pizgało w namiocie XD poza tym coś pobiegali, pół dnia ich wieźli autokarem, żeby posłuchali p--------o trepa i elo.
Kolejny bubel prawny napisany na kolanie i zaserwowany przez poprzedni rząd.
@zmarnowany_czas: pole do interpretacji ustawy urzędnik znajdzie zawsze, jak ktoś z urzędami ma coś do czynienia, to wie, że oni mają swój świat i jakby osobny system prawny. Najlepsze w tym jest to, że różne urzędy mają różne systemy wewnętrzne i to że gdzieś coś interpretują tak, to w innym urzędzie niekoniecznie.