Wpis z mikrobloga

a ty co, chcesz zdychać za konfederacje? to musisz sie do rosyjskiej armii zapisać

@jozef-dzierzynski: ale nikt nic nie mówił o konfederacji. Wy to już od razu jak usłyszycie, że ktoś nie chce POPISu to atakujecie z automatu konfederację xD Jak zaprogramowane owieczki.
  • Odpowiedz
  • 21
właśnie z powołanych 2/3 nie przyjeżdża, a reszta to ochotnicy.

@omnitreks: nie mogę napisać że jeżeli ludzie nie będą się stawiać masowo to żandarmeria nie bedzie jeździć po nich wszystkich i nie mogę namawiać do takiego nieposłuszeństwa bo nie wolno publicznie popierać łamania prawa :)
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: powinni pchac hajs w wojsko chetnych by sie az nadto znalazlo jak by sie poprawily warunki finansowe. Niby takie proste a takie trudne. To samo sie WOTu tyczy, jak by hajs byl spoko i ciepla micha to by sie wiecej zglaszalo ludzi. A tak to dupe zawracaja tylko i w-------a. Jeszcze zeby postrzelac dali i dwa dni obslugi broni a podejrzewam, ze tam bron to co najwyzej na obrazku
  • Odpowiedz
@szejsetdwajsciaczy: jasne, postaram się pamiętać.

Co zrobią? Będą wiotkie ciało targać na szkolenie? Mogą mnie co najwyżej zamknąć albo dać karę to zapłacę.

@GajuPrzegryw: gdybym nie miał dzieci, to pewnie miałbym podobne podejście.

@siekieromotyka: 3X, informatyk po studiach, pracujący w ramach b2b. Mój cały związek z wojskiem to to, że wsadziłem syna na siedzenie jakiegoś ich wozu w czasie miejskiego pikniku, gdzie wojsko było atrakcją dla
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: dlatego dla mnie to kuriozum. Przyjaciel rok czekał aż wezmą go na zasadniczą, drugi znajomy z pracy ma "podobno" mieć wakat ale i tak poczeka kilka miesięcy. Chętnych jest mnóstwo, niech nimi się zajmą.
  • Odpowiedz
Na wejściu emeryt na portierni dosłownie darł do mnie mordę, bo nie wziąłem ze sobą tej karty powołania.

@zmarnowany_czas: Ciekawe czy bardzo robiłeś z siebie durnia, że aż musiał się wydrzeć. Jak można nie wziąć ze sobą karty powołania? Ty chyba nie rozumiesz, że to nie jest zaproszenie na wesele, tylko dokumentacja poufna. Ten papier potem idzie do komisyjnego zniszczenia w obecności pracownika.

Potem kazali mi tam czekać 40 minut, aż któryś
  • Odpowiedz
Jak można nie wziąć ze sobą karty powołania? Ty chyba nie rozumiesz, że to nie jest zaproszenie na wesele, tylko dokumentacja poufna. Ten papier potem idzie do komisyjnego zniszczenia w obecności pracownika.

@Logytaze: Wiadomo, uczą tego na wosie w podstawówce, podstawowa wiedza w końcu co się robi z jakimś kawałkiem bezwartościowego papieru od nielogicznych trepów xD

płaczą z powodu kilkudniowego szkolenia to zamieniam się w entuzjastę obowiązkowego poboru i wyciągania
  • Odpowiedz