Wpis z mikrobloga

@zmarnowany_czas: prosze zawolaj potem tez nas do komentarza, jak wygladaly cwiczenia, lipa w sumie, ze po nich skladasz przysiege i moga Cie potem co roku na 3 miesiace brac w kamasze. Jestes na UoP czy B2B ryczalt? Jesli ten drugi scenariusz to nasze kochane panstwo NIE zwraca zadnej finansowej rekompensaty za niepracowanie z powodu cwiczen wojskowych XD tym bardziej mam ochote walczyc za ten kraj XD
  • Odpowiedz
@git_commit: B2B z ryczałtem here (ʘʘ)

@AntyspoIeczny: to tak nie działa. Brak odpowiedzi na odwołanie nie zwalnia z ćwiczeń i nadal trzeba się tam stawić pod groźbą wszelkich tego konsekwencji. Z tego co czytam to standardowa zagrywka WCRów, nie przyznać się do błędu i zwolnić z ćwiczeń, a przeciągać decyzję aż one miną. A potem może przyjść odpowiedź, że faktycznie powinni zwolnić, ale „no
  • Odpowiedz
@git_commit: moje „doświadczenie” to pójście z dziećmi na miejski piknik, gdzie miejscowa jednostka postawiła 2 samochody jako atrakcję dla dzieci xD
A co do wykształcenia, to teoretycznie to to poszukiwane przez armię, bo informatyk. Tylko gdyby miało o to chodzić, to by wezwali do stosownej jednostki, a ja dostałem powołanie do jednostki pancernej xD
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas @eiffello @Tymbarkus @eiffello @git_commit

Jako osoba z B2B ma ryczałcie, która była na ćwiczeniach rezerwy:
Złożyłem do US pismo ogólne o podanie mojego przychodu za poprzedni rok, dostałem odpowiedź i to dołączyłem do wniosku o rekompensatę. Dostałem pismo z jednostki o przyznaniu rekompensaty, oczywiście pomniejszona o wynagrodzenie które dostałem za stopień wojskowy. Finalnie wyszło nieźle, raczej lepiej niż bym normalnie z faktury miał, bo z tego
  • Odpowiedz
@git_commit 5 dni
Czy było coś sensownego? Sama teoria, w postaci prezentacji, itp. Jednego dnia było trochę praktycznych zajęć, tzn pokazali nam sprzęt jaki mają(informatyczny, serwery, itp) i studzienkę techniczną. Ogólnie nawet kadra stwierdziła że to trochę bez sensu, tzn że nam zmieniano specjalizację wojskową(każdy z nas miał styczność z wojskiem) i powinniśmy zostać wysłani do Zegrza, do Centrum Szkolenia Łączności i Informatyki, a nie do nich. Przedostatniego dnia to filmy
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas ale po co Ty czekasz na jakieś telefony i tam łazisz. Dostałeś kartę powołania to odsyłasz im pocztą odwołanie od tej karty w którym doświadczasz, że jesteś opiekunem dziecka do lat 8. W załączeniu akt urodzenia. I teraz taki myk, w związku z tym, że każde powołanie to osobne postępowanie administracyjne to wysyłasz osobno oświadczenie w którym dajesz akt urodzenia i opiekujesz się dzieckiem i możesz już olać następne ewentualne
  • Odpowiedz