Aktywne Wpisy

gregoryantoni +447
Jak to jest że przy każdej takiej sytuacji znajdują się „bohaterowie”, wiele osób narzeka że było tylu młodych chłopaków i nikt nie zareagował XD NO CIEKAWE CO MIELI ZROBIĆ, czytając ten tag można się dowiedzieć jak by poradzili sobie wykopki
@Operator_imadla stwierdził że wystarczyłby mu kamień, podobne myślenie jak Pani Ewy Kopacz.
@Garru11 napisał że jak on byłby w tym miejscu to by kopnął w siekierę w celu obezwładnienia a potem założył
@Operator_imadla stwierdził że wystarczyłby mu kamień, podobne myślenie jak Pani Ewy Kopacz.
@Garru11 napisał że jak on byłby w tym miejscu to by kopnął w siekierę w celu obezwładnienia a potem założył

źródło: IMG_5188
Pobierz
Filmik z jakiejś sali jak chyba wykładowcy nagrywają i dyskutują czy ja patroszy czy nie to jest przegięcie. Nie mogli wiedzieć czy ją ostatecznie zabił, czy ona w ogóle jeszcze żyje czy jest martwa, ale widzieli, że wyciąga jej jelita na wierzch i NIE ZROBILI NIC. Nikt nie dzwoni po pomoc, nic nie próbuje na niego nawet krzyczeć. Stoją , ogladaja sobie, komentują, robią foty jak w jakimś zoo.
On na tym
On na tym
Na wejściu emeryt na portierni dosłownie darł do mnie mordę, bo nie wziąłem ze sobą tej karty powołania.
Potem kazali mi tam czekać 40 minut, aż któryś trep łaskawie do mnie wyjdzie, bo wcześniej łazili sobie po korytarzu tam i z powrotem.
A potem zostałem wpuszczony i rozpoczął się cyrk relatywizacji problemu, gróźb i k-------a logiki.
- Najpierw zaczęło się od relatywizowania problemu: "po co składać odwołanie jak to tylko 2 dni".
- Następnie pojawiły się groźby: "w przyszłym roku przyjdzie wezwanie na 16 dni, ciekawe co wtedy". A na moją odpowiedź, że i wtedy się odwołam, bo ustawa zwalnia mnie z poboru tylko usłyszałem odburknięcie, że jeszcze zobaczymy.
- A potem było pytanie o powód odwołania, który był na kartce, ale jeszcze powtórzyłem, że art. 5, ust. 3, pkt. 1 Ustawy o Obronie Ojczyzny zwalnia z poboru rodziców dzieci do lat 8, a dopiero dla dzieci w wieku 8-18 istnieje wymóg bycia samotnym rodzicem, aby być zwolnionym. Co zrobiła osoba, która to przyjmowała? Zrobiła fikołka, że to nie jest takie oczywiste i ustawa może być różnie interpretowana xD
A jeszcze w międzyczasie było marudzenie, że co ja sobie myślę i przecież nie zgłosiłem w wojsku urodzenia dzieci, a teraz mam czelność żądać odwołania powołania.
Gdzie tu pole na interpretacje tej ustawy?
Zostaje tylko czekać na telefon z decyzją dotyczącą odwołania.
Wołam @robert-kuzba, bo i on dostał
#wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe #prawo #pieklomezczyzn
A najlepsze, że jeśli odwołanie mi odrzucą, to złamią prawo, ale jednocześnie do sądu pójść z tym nie można, bo ustawa tego nie przewiduje
@zmarnowany_czas: to chyba dobrze, bo słuchy chodzą ze nie zwracają za dojazd.
Konstytucja RP:
@programista3k: oszczędność na paliwie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 4a5001b7beea096457f480c8808572428b-09-roll-safe.rsquare.w400
Pobierz@Adams_GA: Jeśli jesteś rodzicem i nie masz pozbawionych praw rodzicielskich, to sprawujesz nad swoimi dziećmi opiekę. W innym wypadku rozdzielenie dla dzieci <8 i 8-18 (z konkretnym wyjątkiem) nie miałoby sensu.
@szmichal: ochotników podobno mają aż nadto, niech ich ćwiczą. Zwiększą limity dla nich, to nie będzie trzeba cywili powoływać i marnować czasu.
@KonserwatywnyMocny: a ty co, chcesz zdychać za konfederacje? to musisz sie do rosyjskiej armii zapisać
@eiffello: no zajebiście, bo w tej sytuacji jestem xD chociaż teraz i tak nieźle, bo tylko na weekend wezwanie, ale otwarcie mi grozili wezwaniem w przyszłym roku na 2 tygodnie.