Wpis z mikrobloga

@zmarnowany_czas: jaki jest tryb zgłaszania narodzin dzieci do WKU? Serio się zastanawiam bo gdy chciałem zgłosić zmianę miejsca zamieszkania to dostałem odpowiedź, że oni to sami pobierają z bazy meldunkowej...
  • Odpowiedz
@zdrajczyciel: co moze byc ciekawego i wartego wiecej niz moj prywatny czas, ktorym samo sobie dysponuje? nizarobionych pieniedzy tez mi nikt nie zwroci. jak bym chcial zrobic cos ciekawego to sobie sam zorganizuje.
  • Odpowiedz
@gordonshamway244: Częściowo masz rację, ale z drugiej strony naprawdę nie domyśliłeś się, że karta powołania to nie oświadczenie/informacja zwrotna? Państwo ma ciebie też uczyć, żebyś dowód osobisty i książeczkę ze sobą wziął?

Wiadomo, uczą tego na wosie w podstawówce, podstawowa wiedza w końcu co się robi z jakimś kawałkiem bezwartościowego papieru od nielogicznych trepów xD

@trx87: No tak, dokument opieczętowany i z danymi osobistymi to bezwartościowy papier. Ty pewnie swoje faktury
  • Odpowiedz
jaki jest tryb zgłaszania narodzin dzieci do WKU?

@gorylekto: no właśnie nie wiem xD jak mi to powiedzieli, to mnie aż zatkało co oni odpieprzają. Chyba że, powiedziała mi tak, bo zauważyła co o------i i żeby mieć jakąś wymówkę
  • Odpowiedz
Tak. Powiedz że jesteś gejem i jesteś zwolniony ze służby. Skąd ty takie info bierzesz?

@loculi: Bezpośrednio od wykładowcy z WCR-u. Tak jak nie ma koedukacyjnych koszar tak samo homoseksualisty nie zakwaterujesz z kobietami, ani z mężczyznami. To powód do cofnięcia powołania z przyczyn logistycznych. A z dziećmi jest tak, że tyczy się to głównie samotnych rodziców. Inne wyznania biorą, ale stołówka musi im dietę zapewnić.
  • Odpowiedz
No tak, dokument opieczętowany i z danymi osobistymi to bezwartościowy papier.

@Logytaze: Taki od harcerzy? Owszem xD

Zdecyduj się. Jak ktoś odbywa służbę w czasie wolnym to nie traci zarobku, bo nie pracuje. Nawiasem mówiąc WP robi wyrównanie, więc wynagrodzenia też nie tracisz.

@Logytaze: Jak odbywa w czasie wolnym to traci czas wolny, tam był taki znaczek "/" i wstawiłem go tam nie bez powodu. Powodzenia z wyrównaniem
  • Odpowiedz
A najlepsze, że jeśli odwołanie mi odrzucą, to złamią prawo, ale jednocześnie do sądu pójść z tym nie można, bo ustawa tego nie przewiduje

@zmarnowany_czas: do sądu możesz iść ze wszystkim, po prostu sąd nie jest w tej ustawie wymieniony jako element procedury
  • Odpowiedz
Odbyłem dobrowolnie dwu tygodniowe przeszkolenie i dwu dniowe obowiązkowe.

@zdrajczyciel: Widać, że zakuty trep i nawet nie potrafi powiedzieć "dwutygodniowe" lub "dwudniowe" xD
Do tego musisz mieć bardzo nudne życie, że 2 tygodnie w trepolandii to było coś
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: znalazłem jakiś wzór pisma na necie. A w uzasadnieniu opisałem ten artykuł, który mnie z tego zwalnia i dlaczego drugi rodzic niczego w mojej sytuacji nie zmienia, bo taka sytuacja to dopiero dla ludzi z dziećmi 8+
  • Odpowiedz
jako mężczyzna czuje się zajebiście zmotywowany do walki o ten kraj..

@kutafonixor: ja też, nawet już obmyślałem plan ucieczki w razie konfliktu, za to będę mocno trzymał kciuki za wyborców POPISu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz