Aktywne Wpisy
Jako kierowca srający do kuwety, dam wam dobrą radę
Wielu z was uzna tę radę za zbedną, bo to jest dla was oczywiste, ale wielu robi błąd i robi to nagminnie
Duzo jeżdzę i dużo takich sytuacji jest na drodze
A jest to bardzo niebezpieczne
Ja rozumiem, ze cięzarówka to "zawalidroga" cięzko nam się z tyloma tonami, zerwać na światłach z piskiem, by was zadowolić :-)
Ale wracajmy do mojej porady
Wielu z was uzna tę radę za zbedną, bo to jest dla was oczywiste, ale wielu robi błąd i robi to nagminnie
Duzo jeżdzę i dużo takich sytuacji jest na drodze
A jest to bardzo niebezpieczne
Ja rozumiem, ze cięzarówka to "zawalidroga" cięzko nam się z tyloma tonami, zerwać na światłach z piskiem, by was zadowolić :-)
Ale wracajmy do mojej porady
g455 +49
Wujo chcesz jednom picce ? #heheszki #humorobrazkowy
Na wejściu emeryt na portierni dosłownie darł do mnie mordę, bo nie wziąłem ze sobą tej karty powołania.
Potem kazali mi tam czekać 40 minut, aż któryś trep łaskawie do mnie wyjdzie, bo wcześniej łazili sobie po korytarzu tam i z powrotem.
A potem zostałem wpuszczony i rozpoczął się cyrk relatywizacji problemu, gróźb i k-------a logiki.
- Najpierw zaczęło się od relatywizowania problemu: "po co składać odwołanie jak to tylko 2 dni".
- Następnie pojawiły się groźby: "w przyszłym roku przyjdzie wezwanie na 16 dni, ciekawe co wtedy". A na moją odpowiedź, że i wtedy się odwołam, bo ustawa zwalnia mnie z poboru tylko usłyszałem odburknięcie, że jeszcze zobaczymy.
- A potem było pytanie o powód odwołania, który był na kartce, ale jeszcze powtórzyłem, że art. 5, ust. 3, pkt. 1 Ustawy o Obronie Ojczyzny zwalnia z poboru rodziców dzieci do lat 8, a dopiero dla dzieci w wieku 8-18 istnieje wymóg bycia samotnym rodzicem, aby być zwolnionym. Co zrobiła osoba, która to przyjmowała? Zrobiła fikołka, że to nie jest takie oczywiste i ustawa może być różnie interpretowana xD
A jeszcze w międzyczasie było marudzenie, że co ja sobie myślę i przecież nie zgłosiłem w wojsku urodzenia dzieci, a teraz mam czelność żądać odwołania powołania.
Gdzie tu pole na interpretacje tej ustawy?
Zostaje tylko czekać na telefon z decyzją dotyczącą odwołania.
Wołam @robert-kuzba, bo i on dostał
#wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe #prawo #pieklomezczyzn
A teraz wracaj na służbę, powinni wam tam internet odcinać.
Btw, wiele powoływanych osób więcej się przyczyni siedząc w domu i pracując jak zawsze niż na szkoleniu, ale do zakutych łbów może nie
@zmarnowany_czas: nie zgłosił się, bo to wyjątkowa sytuacja i on akurat nie może iść, ale ty masz iść
@omnitreks: tzn. jak rzucisz rewirem?
@Logytaze: dzień dobry panie trepie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Po kolei: ten dziadek darł ryja na dzień dobry. A wczoraj darł do mnie ryja przez telefon,
@nowekontobomoderacjaniepomaga: nigdzie nigdy nie byłem. Też wcześniej nie słyszałem o nikim, kto by dostał takie wezwanie.
@mstasiek: to dlatego że tylko ci zdrajcy krzyczą o "umieraniu za popis"
Odbyłem dobrowolnie dwu tygodniowe przeszkolenie i dwu dniowe obowiązkowe. Jako przedsiębiorca. Świat się nie zawalił.
Fujary, tchórze, oportuniści i samoluby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A za wycieczki konfiarskie mela na ryj
@Kwazariusz: to nawet dobrze, bo im szybciej człowiek się przekona, że te państwo to jego wróg to tym lepiej. Policja, służba zdrowia, wojsko aż pulsuje nienawiścią do zwykłego obywatela.
Plus jest taki, że mimo wszystko zmienia się na lepsze, powoli ale jakoś to idzie. Jestem starszy od ciebie i kiedyś było jednak gorzej. Myślę, że jednak wstąpienie do
Komentarz usunięty przez autora
@wtrawiepiszczy: o panie, to przejrzyj sobie jeszcze punkt o zakazie dyskryminacji xD
Konstytucja to jest dla innych, nie dla ciebie bracie xD