Aktywne Wpisy

mirko_anonim +28
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +529
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#wsip #ksiazki #logo #grafika #design
źródło: logo-wsip-down1
Pobierzedit: dodam tylko jeszcze, że zazwyczaj autor/autorzy argumentują, dlaczego doszło do takich zmian, ale powiedzmy sobie szczerze - kogo to obchodzi? Klienta, projektantów z branży i może kilku freaków, którzy w jakiś sposób się tym interesują. Reszta (docelowych) odbiorców pomyśli "co oni odje*ali?", wyśmieje i pójdzie dalej.
Obajtek w swym geniuszu zdecydował niedawno że nowe i modernizowane stacje mają być pod marką Orlen żeby było widać że polskie, ale może się to skończyć w równie "udany" sposób co pierwsze podejście do wejścia marki Orlen na niemiecki rynek xD
https://www.bankier.pl/wiadomosc/PKN-Orlen-rebranding-stacji-benzynowych-Star-w-Niemczech-8180943.html
@Erus: Taaa, funkcjonalność! Zwłaszcza systemów operacyjnych, gdzie tam gdzie kiedyś był jeden klik, teraz trzeba robić trzy.
@ATAT-2: To nie jest tradycyjne logo. Nowe nawiązuje do tradycyjnego.
źródło: historia%20logo%20pzu
Pobierz@omezrP: Mówisz o tej dokładnie jednej stacji CPN na warszawskiej Pradze? Czy są inne?
@Fennrir: Okropne i nieczytelne, jak każde logo z PRL-u
@Fennrir: ile masz lat doświadczenia w projektowaniu logotypów oraz UI/UX?
xddd słyszałeś kiedyś o czymś takim jak rebranding? a zresztą po co ja się produkuje, wracaj do kołchozu na taśmę chłopskirozumku.
@ATAT-2: to, że stare logo było nieco zbyt skomplikowane, nie oznacza, że nowe jest dobre. XD
Jeszcze ten z-----y gradient użyty kompletnie bez pomysłu, aby tylko był (-‸ლ)
Dobrym rebrandingiem to był ten zrobiony np. przez Politechnikę Gdańską, ale nie PZU
źródło: rebranding-politechniki-gdanskiej
Pobierz@Fennrir:
źródło: Screenshot_20241017_145727_Chrome
PobierzGratuluję, najgłupszy komentarz w całej dyskusji xD
@neonn: za to Twój jest najbardziej rzeczowy. xD