Aktywne Wpisy

mirko_anonim +28
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +529
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#wsip #ksiazki #logo #grafika #design
źródło: logo-wsip-down1
Pobierzdlatego piszesz pasywno agresywne teksty z xd na końcu
@
Źródło: https://www.facebook.com/groups/BriefCoZnosiPsychikaGrafikaGrupa/posts/8968291436560269/
źródło: Zrzut ekranu 2024-10-17 123044
Pobierz@Erus: to bardzo proste
niektórzy funkcjonują w wersji świata, gdzie istnieją 2 opcje
albo coś im się podoba, albo jest komunistyczne
@ATAT-2: Wybrałbym tą firmę ubezpieczeniową gdzie była data założenia czyli to pośrednie z lat 2000. Można stworzyć logo kojarzące się z tradycja, ale odświeżone
@Fennrir: Ale wiesz, że wydają też ebooki? Czy samo wydawanie ebooków też uważasz za żenującą próbę unowocześnienia oferty? Jeśli nie, to czemu nie uwzględnić tego w nowym logo?
źródło: per
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Fennrir: ehhh widzę że wiesz o co chodzi ale wolisz się przyczepić do jednego szczegółu z mojej wypowiedzi.
Chyba, że rzeczywiście wciąż nie łapiesz sensu i nie potrafisz przykładu przełożyć na inne sytuacje. W tym wypadku już nie pomogę.
Niech wydają ebooki, ale książka nadal kojarzy się z fizyczną książką
@Deykun:
No właśnie o to mi chodzi że można nieco nagiąć czytelność logotypu jeśli zyska on dzięki temu charakter. Każdy kojarzy że to logo CPNu, bo jest bardzo charakterystyczne. To samo logo PKO ze skarbonką.
Zależy jakie książki, książka do matematyki sprzed 100 lat jest niemal tak samo aktualna jak współczesna, książki do historii generalnie też (pomijając nowsze wydarzenia). Książka o fizyce już niekoniecznie, bo 100 lat temu nie wiedziano jeszcze o mechanice kwantowej czy wielu innych rzeczach.
@zeek:
Nie jest złe, ale CPN jednak miał lepsze
*Każdy urodzony 30 lat temu w Polsce. Obecnie Orlen funkcjonuje w innych krajach, a nowe pokolenie nie widziało stacji CPN. Biało-czerwony Orlen działający zagranicą z orzełkiem akurat ładnie daje znać, że to polski koncern i są ludzie którzy to lubią, raczej nikomu to nie przeszkadza.
@Fennrir: Przecież cały czas masz książkę w logo, więc w czym tak naprawdę leży problem?
@Deykun
No właśnie to akurat może być problemem - w Niemczech Orlen działa pod nazwą Star, gdyż podobno jak Niemcy widzieli Orlen to od razu wiedzieli że to polska marka i tam nie tankowali tylko na innych stacjach xD
https://e-grajewo.pl/wiadomosc,bojkotowany-orlen-musial-zmieni-logo-na-star,39818.html
CPN by było dużo bardziej neutralne
źródło: images(8)
Pobierz