Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +381
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

breakdown1 +11
Zbliża się nowy rok, a wraz z nim nowi my, jak co roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakie macie gieldowo-finansowe (i nie tylko, jeśli ktoś chce) plany na nadchodzący rok? Ja może zacznę
Jakie macie gieldowo-finansowe (i nie tylko, jeśli ktoś chce) plany na nadchodzący rok? Ja może zacznę

Ja, znam się co nieco na AI więc, dopytuje się, o co mu chodzi, bo przecież to są narzędzia, które faktycznie działają, ale on dalej swoje, że Sztuczną Inteligencje to masz w filmach. Wyciągam więc telefon i odpalam ChatGPT. Myślę sobie, dobra, pokażę mu, jak to działa, może mu szczęka opadnie. I teraz zaczyna się show. Pokazuję mu ChatGPT, pytam o coś prostego, „jaka przynęta na Karasie”, a ten odpisuje w sekundę. Na co Wujek Janusz, z miną wszystkowiedzącego, mówi:
W tym momencie, muszę przyznać, trochę mi brew uniosła, ale mówię sobie, dobra, posłucham do końca. A on dalej:
No i Wujek rozwija swoją teorię. Twierdzi, że to wszystko jest jeden wielki spisek, a sztuczna inteligencja to wymysł marketingowy, bo przecież nie ma komputerów, które mogłyby tak szybko analizować dane.
Ja próbuję mu tłumaczyć, że AI to algorytmy, że maszyny uczą się na podstawie ogromnych zbiorów danych, że to są sieci neuronowe, a on mi na to:
I tu najlepsze:
Zatkało mnie. Chciałem mu jeszcze coś powiedzieć, ale jak zaczął o tym, że „Te wasze smartfony to tylko podsłuchy, bo każda aplikacja, nawet ta do pogody, sprawdza gdzie jesteś i wysyła to do CIA”, to wiedziałem, że przegrałem. Także wiecie, następnym razem, jak będziecie gadać z ChatGPT, to pamiętajcie, że gdzieś tam w piwnicy Microsoftu siedzi Chińczyk i właśnie wam odpisuje.
#ai #chatgpt #sztucznainteligencja #heheszki
źródło: csm_rodzina-zastepcza-Wilamek-_materialy-prasowe_86c78f750f
PobierzA co do AI to chciałem pokazać tacie jaki mocny jest ChatGPT i on mówi to zapytaj ile się jedzie z Warszawy do Radomia. No i gpt nie widział a tata mówi „i
Wujas ma trochę racji. Tylko nie Chińczycy, a Hindusi. Jak sama nazwa wskazuje AI = Another Indian.
Zobaczcie
Kaedim - AI które generuje modele 3D okazało się być ludźmi tworzących te modele
Oczywiście GPT generuje tekst, ale to nie jest tak, że 99% tych przepalanych miliardów idzie tylko na karty graficzne.
Siemka, ziomeczki! Dzisiaj opowiem Wam o DeepSeek, czyli najnowszym hicie w świecie AI, który wywraca do góry nogami wszystko, co wiedzieliśmy o sztucznej inteligencji. Ale uwaga, bo