Aktywne Wpisy

Moseva +30
Musiałam usunąć wpis, żeby nikt na darmo nie zaplusowal, bo już się miejsca skończyły (╯︵╰,)
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
źródło: IMG_7625
Pobierz
amakuta +15
#kiszak Zostawcie w końcu "Ojczulka" w spokoju.
źródło: Bez tytułu1
Pobierz

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

Często przewija się argument "wykopki narzekają że są drogie kredyty, a chcą uwalić kredyt 0%, no debile"
Widzieliście w ogóle założenia tego programu? Ja z moją różową, oboje okolice lvl 30, nie mając dzieci, moglibyśmy liczyć na dopłatę 1200 do raty 5500, zakładając że jedno z nas się zwolni w pracy, bo zarabiamy za dużo żeby się łapać w program XDDDD
Kto byłby głównym beneficjentem? Rodzina z trójką dzieci, która już i tak dostaje od państwa 3x 800+ i inne wynalazki, DLA KTÓRYCH W PROJEKCIE NIE BYLO LIMITÓW ZAROBKÓW. Dla nich dopłata do tego samego kredytu wyniosła by prawie 4 koła MIESIĘCZNIE
Czyli ludzie bez dzieci, którzy chcą je mieć, ale nie pozwala im sytuacja mieszkaniowa, dorzucali by się w podatkach ponad 6K miesięcznie (800plus i dopłaty do kredytów) rodzinom które te dzieci już mają.
Na pewno to rozwiąże problem demografii :)))
Pomijając wyższe stopy procentowe, inflację i wywalenie cen za M2 dla reszty społeczeństwa. Żeby popierać ten program nie będąc deweloperem, trzeba nie mieć mózgu.
kiedy wy deweloperuchy zrozumiecie że nikt nie chce spłacać 30 metrowej kawalerki przez 30 lat
Nie mówiąc już, że salono-kuchnia + sypialnia jest kijowym układem dla rodziny z dzieckiem bo wychodzi ze ktoś śpi w kuchni.
Edit: spojrzałem jeszcze na mapę. To jest za obwodnicą. Bliżej
a najlepsze ze pisze to przegryw bez lokalu i po gownostudiach xD korwinizm wszedl za mocno
A jak nie to na Hucie, niewiele drożej, masz pełen wybór, no ale pewnie byś chciał nowoczesne, minimalistyczne itd itp ( ͡° ͜ʖ ͡°) może się zastanów o co ci w sumie chodzi
https://www.otodom.pl/pl/oferta/klimatyzowane-dwupokojowe-54m2-os-szkolne-ID4rxAc
https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-do-remontu-szuka-nowego-wlasciciela-ID4sxpX
Ja swoje mieszkanie sam wymalowalem, zamówiłem kuchnie z marketu za 10k, podłogi i drzwi za drugie 10, kupiłem kanapę i na takie coś wprowadziłem się z żoną. Urządzanie zajęło nam kolejne trzy lata
To
To w sumie jest jakaś logika żeby teraz pomóc tym którzy się wcześniej zdecydowali na ruch który chce wesprzeć polityk.
A miałeś stan deweloperski? Gołe ściany, bez płytek w łazience czy kuchni? 0 mebli? Kumam, że można sobie stopniowo urządzać we własnym zakresie ale są rzeczy których nie przeskoczysz - głównie kwestia łazienki i kuchni które po prostu trzeba zrobić (lepiej lub gorzej) na wejście. To nie jest kwestia,
@Davn: wbiłem twoje dane do kalkulatora zakładając 100k wkladu wlasnego do mieszkania 500k, wychodzi rata 1900 zł
co ty p--------z typie?
inb4 nie ma w krakowie wiekszych mieszkan za 500k
źródło: co ty pierdolisz
Pobierzkalkulacja dla 600k, liczone na
https://hipotekabeztajemnic.pl/kalkulator-mieszkanie-na-start-kredyt-0/
źródło: co on pierdoli 2
PobierzNo tylko nie każdy chce mieszkać w gołych ścianach bez mebli. W sumie to ja bym też chciał ozłocony pałac za 1k/mkw takim idealnym świecie
@Variv: a potem dzieci tych dzietnych pracują na emerytów, więc do roboty ( ͡° ͜ʖ ͡°)