Aktywne Wpisy

Linnior88 +20
Z cyklu : filmy do których bym już nie podeszła drugi raz bo mi zryły psyche , a wy macie jakieś ? Szukam filmu po którym można się zalewac łzami (mogą być filmy o miłości albo poprostu jakieś bardzo smutne )
#film
#film

źródło: temp_file4719741167667821425
Pobierz
annlupin +3
ej jakie znacie muzyczki horrorowe takie
Często przewija się argument "wykopki narzekają że są drogie kredyty, a chcą uwalić kredyt 0%, no debile"
Widzieliście w ogóle założenia tego programu? Ja z moją różową, oboje okolice lvl 30, nie mając dzieci, moglibyśmy liczyć na dopłatę 1200 do raty 5500, zakładając że jedno z nas się zwolni w pracy, bo zarabiamy za dużo żeby się łapać w program XDDDD
Kto byłby głównym beneficjentem? Rodzina z trójką dzieci, która już i tak dostaje od państwa 3x 800+ i inne wynalazki, DLA KTÓRYCH W PROJEKCIE NIE BYLO LIMITÓW ZAROBKÓW. Dla nich dopłata do tego samego kredytu wyniosła by prawie 4 koła MIESIĘCZNIE
Czyli ludzie bez dzieci, którzy chcą je mieć, ale nie pozwala im sytuacja mieszkaniowa, dorzucali by się w podatkach ponad 6K miesięcznie (800plus i dopłaty do kredytów) rodzinom które te dzieci już mają.
Na pewno to rozwiąże problem demografii :)))
Pomijając wyższe stopy procentowe, inflację i wywalenie cen za M2 dla reszty społeczeństwa. Żeby popierać ten program nie będąc deweloperem, trzeba nie mieć mózgu.
I przekroczenie limitu zmniejsza kwoty dopłat, a nie eliminuje z programu
Zieeew. Chce doplate do kredytu, wiec uzasadnie to tym ze pomoze to demografii.
@Davn: Czyli stać was na komercyny. Ergo dopłaty nie są dla was. Trza było brac beczkę. To było eldorado dla programersów 15k
Moim zdaniem nawet jak na 2024 to mega drogo
@Tagliacozzo limit z tego co pamiętam to było niecałe 12 k na 2 os gospodarstwo, więc nawet nie jesteś blisko
I tak już pędzę żeby zamienić moje wynajmowane za 2500 mieszkanie 60m
@Davn: Albo mieć 3 dzieci.
Zarabiacie 2x średnią krajową i jeszcze skamlesz o dopłaty. Stać was na kredyt
@Tagliacozzo: hola hola, mam co do tego pewne wątpliwości...
A tak właściwie to szukaj do 550k bo w dużych miastach limit dopłat jest podniesiony o 10% a w Warszawie o 20%
olej, to sa tylko szkodliwi lobbysci chcacy doplat zeby ratowac aktualne odrealnione ceny
Komentarz usunięty przez autora
@pysznewpierdalator: sam sobie odpowiedziałeś w drugim akapicie.
Te progi są takie, że para zarabiająca średnio w dużym mieście (~8k) już zaczyna mieć cięte dopłaty.
@Davn: proszszsz https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-dwupokojowe-balkon-ID4pbJO
No i nie wiadomo o ile op te zarobki przekracza