Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ile rozsadnie bylo by wydac na auto zarabiajac 17-20 netto + zona jakies 13-15 netto? Mysle nad czyms za 200-250 tysiecy i powyzej 300km koniecznie z automatem. Zawsze chcialem miec mocne auto, aktualnie dieselek z nieduzym przebiegiem po chipie na 200koni wiec cos tam jedzie. Zastanawiam sie nad Mercedesem E53 AMG albo BMW. Kosztow stalych w domu bedzie jakies 2500-3000zl plus zarcie. Raczej oszczednie zyjemy, bo wszystko mamy. Nie zjedza mnie koszta utrzymania tych aut? Zeby sie nie okazalo, ze dwie wyplaty bede musial wylozyc na serwis :) Lepiej wziac leasing czy kupic w kredycie, wplacic 150kola a reszte splacic? Nie znam sie na metodach finansowania bo swoj ostatni bralem za gotowke. #motoryzacja #samochody

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to jest taki fenomen trochę. Bo są to spore zarobki o teraz pytanie jak fkntakich zarobków dochodzą ludzie którzy aby kupić samochód muszą anonimowo zapytać na wykopie o to ile mają wydać, co lubią, co im się ma podobać itp.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zacznij od tego ile wam zostaje z tych wypłat. Ja z wiedzą, którą mam obecnie i z pieniędzmi, które zarabiam, nie kupiłbym sobie tak drogiego auta. W 2017 kupiłem auto za 115 tys, zł, wtedy to była równowartość 9 miesięcy moich zarobków i po pewnym czasie stwierdziłem, że to jednak było za drogo (dziś to auto nowe kosztuje 180 tys. zł w salonie). Nawet teraz bym nie kupił tak
  • Odpowiedz
@assninja: no myślę, że paru mechaników wdaloby się z tobą w dyskusję na temat bezawaryjności aut nowych. Powiem ci tak drugi samochód u nas w domu to Accord z 2010 roku i stawiam ta bestie przeciw każdemu nowemu jeśli idzie o niezawodność i bezawaryjność.
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: generalnie lepiej nie mówić takich rzeczy głośno xD ale u mnie 2021, ~90k km i była dwa razy wymieniona kierownica bo się bąble robiły i raz szyba bo mi kamień rozwalił

ale generalnie chodzi mi o to że - wsiadasz i jedziesz. Nie zastanawiasz się czy ci oleju starczy, czy się nie zagotuje, czy pasek jakiś nie strzeli itd.
  • Odpowiedz
Ile rozsadnie bylo by wydac na auto

Mysle nad czyms za 200-250 tysiecy

@mirko_anonim: lol. rozsądnie to jedną waszą współną pensje wydaj, bo wydawanie ćwierć miliona na samochód czymś rozsądnym nie jest. Dodam że z żoną zarabiamy więcej i nasze auto kosztowało chyba 39k
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
doświadczony-podróżnik-49: Jak te pensje to jedyne wasze aktywa to nic bym nie wydawał, bo masz auta.

Zarabiacie niezle, macie pułap na którym można nabywać aktywa lub zakładać biznesy, zatrudniać ludzi i zacząć zarabiać prawdziwa kase, a pytasz o to ile konsumować?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 250k to bardzo rozsądna kwota przy takich zarobkach ale nic ciekawego nie kupisz z segmentu premium. O CLE to zapomnij. Jeśli chcesz coś ala sportowego i szybkiego na codzień to takie audi s3 się sprawdzi. Jak chcesz wygody to musisz celować w segment D a tam się robi drogi choc jakiś superb 280koni 4x4 pewnie by się załapał.

Pamiętaj że marki premium mają koszmarnie drogie serwisy
  • Odpowiedz
@cwlmod: a jak już się zdobyłeś na jakieś osady, oceny czy osobiste wycieczki to jesteś w stanie rozwinąć coś czy tylko pierdnąć potrafisz i smród zostawić w powietrzu? Ja nawet nie wiem czy ja jestem biedny czy bogaty i gdzie są granice. Ty na pewno wiesz. Ale wyjaśnij mi dlaczego się do mnie za darmo z------s. Ps bogaci nie patrzą na cenę serwisu, inaczej nikt nie kupował by lambo ty
  • Odpowiedz
@Fury_Warrior: nie wiem bo zarabiam w innym kraju inne pieniądze. Ale w głowie mam, że w Polsce 17 i 13 do łapy (jako dolna granica) to fajna kasa się już robi. Ale może się mylę i jednak aż tak się pozmieniało choć przeglądając wykop to myślę,.że nie.
  • Odpowiedz