Aktywne Wpisy
PedzacaGuma +64
Może niepopularny wpis dziś, ale moim zdaniem:
1. Największymi patriotami są ludzie pracujący i uczciwie płacący podatki w tym kraju
2. Zdrajcami i wyzyskującymi naszą ojczyznę są ludzie którzy omijają płacenie podatków, kombinując i okradając przy okazji Państwo (czyli nas samych) i żyjący z zasiłków. Ci którzy śmiało do pracy mogą pójść, a nie idą bo Państwo wystarczająco daje np. na a-----l.
I
1. Największymi patriotami są ludzie pracujący i uczciwie płacący podatki w tym kraju
2. Zdrajcami i wyzyskującymi naszą ojczyznę są ludzie którzy omijają płacenie podatków, kombinując i okradając przy okazji Państwo (czyli nas samych) i żyjący z zasiłków. Ci którzy śmiało do pracy mogą pójść, a nie idą bo Państwo wystarczająco daje np. na a-----l.
I

Lolek1011 +90
#slubodpierwszegowejrzenia swoją drogą mało tutaj się poświęca uwagi innemu spektrum toksyczności jaką prezentuje Laweciarz. Zero normalnej komunikacji, tylko chamskie docinki i głupie uśmieszki. Kaja może też idealna nie jest ale jakiś charakter ma a Laweciarz nie dość że jest człowiekiem bez właściwości to do tego mocno ograniczonym. Jego bierno-agresywne zachowanie drażni mnie nawet bardziej od Breivika. Dobrze że trafił na Kaje bo jakaś wrażliwsza dziewczyna miałaby przy nim emocjonalne pieklo

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzWiesz, kto głównie pracuje na czarno? Pomijając drobnych "przedsiębiorców", to są to ludzie, którzy wymuszają na pracodawcy brak umowy. Bo a to komornik, a to alimenty... Takie są realia.
Kiedyś szukałem pracowników fizycznych, to żaden nie chciał umowy, tylko domagał się wypłaty do łapy.
Dla mnie trochę absurdem jest to że na B2B możesz zacząć robotę z dnia na dzień i zero papierologii, podobnie do pracy na czarno tyle że płacisz podatek.
Natomiast zacząć pracę na UoP to najpierw badania medycyny pracy, przygotowanie kwitów i z reguły do krótkoterminowych angaży nie ma to w ogóle sensu.
Trzeba uprościć współpracę na UoP żeby można ją było podejmować tak
Dla mnie to jest jedno kliknięcie w wfirma.pl i odfajkowany miesiąc. Na ryczałcie liczy się samo.
W
Fajnie, ale jak to się ma do tego o czym rozmawiamy? Nikt tu nie udowadnia lepszości jednej formy nad drugą tylko spieramy się o to że jedną łatwiej podjąć niż drugą.
Nie,
@PfefferWerfer: bo UoP nie jest do krótkoterminowych angaży, tam masz o dzieło albo zlecenie
@goferek: to tym bardziej powinno się u----ć pracę na czarno
@totem_lesnych_ludzi: A w praktyce nie masz nawet takiej możliwości, bo czub z zapędami mobbingowymi po prostu zatrudni wyłącznie na śmieciówkach i B2B, a tam gdzie i tak byłbyś bezpieczny zaoferują ci UoP.
Wybór jest pozorny, bo to pracodawca decyduje jaką umowę ci zaproponuje, ty możesz jedynie ją
@PfefferWerfer: Nie trzeba uproszczać UoP tylko zwyczajnie by trzeba używać umowy o dzieło czy umowy zlecenie zgodnie z jej przeznaczeniem.
Do roboty tymczasowej te rzeczy się
@PfefferWerfer: Tylko xd Jeszcze opłać księgową, przesyłaj jej faktury itp. Tak bardzo się cieszę że już nie muszę tego robić. Z perspektywy pracownika papierkologia jest na b2b, na UoP ma to wszystko gdzieś.
następnym razem wrzuć coś z pudelka będzie bardziej merytorycznie