Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1170
@kinlej: Dokładnie tak uważam. Dużo jest takich przypadków "kraftowych" trunków. Dadzą śmieszną nazwę i dojebią cenę myśląc, że to się sprzeda. A później to stoi w sklepach.
  • Odpowiedz
@kinlej: Jeżeli chodzi o wódkę to trudno zawojować rynek, każdy ma tam jakieś swoje preferencje. Wódki ze średniej półki cenowej wydaje mi się że smakują zawsze podobnie. I taka wóda od palikota to może być bardziej jako ciekawostka do barku, a nie coś co bierzesz w większej ilości do spożycia
  • Odpowiedz
Dlaczego Palikot upadł?

@kinlej: Upadł, bo sprzedaż alkoholu była tylko przykrywką do piramidy finansowej opartej na beczkach w----y, której cena rosła bardziej niż ceny sztabek złota Amber Gold.
  • Odpowiedz
Po prostu młodzież nie była zainteresowana kupieniem wódki za 70 zł tylko dlatego że ma "śmieszną" nazwę.

A dorośli nie kupili przez nazwę.

@kinlej: jest jeszcze trzecia grupa - niepijących albo pijących, ale nie dających się naciągnąć na tanie sztuczki marketingowe. Taki marketing niczym nie różni się od ściągania z chin najtańszych rzeczy i próby sprzedaży ich jako produkty "premium"
  • Odpowiedz
@kinlej: targetem tego trunku jest mój szwagier lvl 40+, w kryzysie wieku średniego. Ze dwa razy przyniósł tę wódę na imprezę rodzinną. Tłumaczyłem mu kiedyś, że Palikot o----ł ludzi na miliony złotych i jego biznes niedługo upadnie, to mnie przekonywał, że to plotki i "plan naprawczy" został wprowadzony xD Jestem pewien, że jakieś udziały kupił w tych byznesach Palikota xD
  • Odpowiedz