Aktywne Wpisy
RicoElectrico +201
#niebieskiepaski #medycyna #rak
Powiem tak: xDDDDDDDDD
Dziś przyszedłem na oddział, by zacząć 1 cykl chemii BEP.
Generalnie spodziewałem się grobowej atmosfery, a było bardzo miło, pacjenci zaskakująco pogodni.
Lekarki przyszły i stwierdziły, że biopsja rejonu blizny jest niekonkluzywna i wolą pobrać kolejną, tym razem grubą igłą pod znieczuleniem miejscowym. Mam się w niedzielę stawić na urologii. I potem zadecydują, czy 1 czy może 4 cykle chemii
Powiem tak: xDDDDDDDDD
Dziś przyszedłem na oddział, by zacząć 1 cykl chemii BEP.
Generalnie spodziewałem się grobowej atmosfery, a było bardzo miło, pacjenci zaskakująco pogodni.
Lekarki przyszły i stwierdziły, że biopsja rejonu blizny jest niekonkluzywna i wolą pobrać kolejną, tym razem grubą igłą pod znieczuleniem miejscowym. Mam się w niedzielę stawić na urologii. I potem zadecydują, czy 1 czy może 4 cykle chemii
kobiaszu +70
Wiecie dlaczego tak ciężko żyć w tym kraju? Bo w tym kraju każdy myśli tylko o sobie. Kiedy Pan Bóg rozdawał odrobinę wyobraźni, Polak stał w kolejce po a-----l. Najpierw szurskie znaleziska o tym, że Żymianie im programują społeczeństwo na pogardę do rodzicielstwa, a jak przychodzi co do czego to znów pierwsi do wyzywania dzieci od koszojadów i gówniaków.
W tym kraju nie projektuje się praktycznie żadnej przestrzeni publicznej z uwzględnieniem potrzeb dzieci. Żłobki przy korporacjach wyglądają jak zagroda dla kur. Nowe przedszkola przy głównych ulicach bez zieleni bez przestrzeni. KIedy byłem mały normalnym było poszerzanie z wiekiem terenu po którym mogę się poruszać samodzielnie, teraz dziecko jest ograniczone do kilku punktów na mapie, tylko z rodzicem ale i tak trzeba im dać znać, że są niemile widziani.
Smart City, nowe technologie, tempo pulsu, szybkie samochody, AI rewolucja, miasto przyszłości, betonowy parking. Wszystko to c---a warte bo nas już tu nie będzie i naszych dzieci również. Demografia leży i kwiczy przez wiele powodów, ale jednym z nich jest ten piękny korporacjonizm, który musi mieć profit już teraz, natychmiast, a dzieci? no dzieci to Ci się panie zwrócą za 25lat, słaba inwestycja, po prostu nie warto.
Jeśli państwo nie stworzy przestrzeni dla dzieci to korporacje na pewno tego nie zrobią.
Poniżej zdjęcie kurnika dla dzieci z ich przestrzenią na świeżym powietrzu we wrocławskim korpo-przedszkolu.
#demografia #aquapark
@Zupa-jeza: potem ci napiszą w komentarzu, ze to wina lewaków i Billa Gatesa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
chodzi oczywiście o niewychowane dzieci nieprzystosowane do takich wizyt.
No nie działa Wam ten portal niestety.
@Zupa-jeza: bo tak mają zaprogramowane?