Wpis z mikrobloga

Mam straszne problemy z zasypianiem. Nie mam o czym myśleć przed snem żeby było to angażujące. O czym Wy myślicie? Bo ze mną coś nie tak się porobiło i nie umiem ani marzyć ani śnić, może mam za nudne żyćko ostatnio czy co xd
#dobranoc #sen #sny #zdrowie #depresja #bezsennosc
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dreamcore: audiobook jest zajebisty, tylko nie Terry Pratchett bo ze śmiech nie uśniesz. Teraz słucham do snu Atkinson Rick - Armia o świcie. Bardzo fajnie napisana, świetnie się słucha. Książka o działaniach amerykańskich w Afryce w czasie drugiej wojny światowej n
  • Odpowiedz
@oszty: pierwsze określ swój typ, czy ranny ptaszek, czy nocny marek, może spanie na dwa razy, ja śpię od 17 (po posilku wzrasta cukier i łatwiej zasnąć, od rana nic nie jem) do 21 i 12 do 6,
naświetlanie słońcem (krótko, często, bez kremu, zawczasu pijemy marchewki) moduluje sen, co prawda bardziej skraca, ale jak znajdziesz jakieś pasje (przyjemne zajęcia do osiagania jakiś celów) to zmęczysz się tym tak, że
  • Odpowiedz
@oszty: na pocieszenie powiem, że w drugą stronę też nie jest wesoło. Ja właśnie staram się nie myśleć i wtedy mogę zasnąć.
Ale jak już mam za duży natłok to wtedy staram się myśleć o wakacjach, tym co kupię na obiad / co w ogóle zrobić, co mogę ogarnąć w mieszkaniu itd.
  • Odpowiedz