Aktywne Wpisy

wybryk_natury +58
Otworzyłam nową starą herbatę i okazała się przeterminowana o ponad rok, ale szkoda mi było wyrzucić, no trudno może nie umrę

tomwick55 +17
Kto wygrał Ligę Mistrzów w roku, w którym się urodziliście?
#mecz #pilkanozna #ligamistrzow #uefa #sport
#mecz #pilkanozna #ligamistrzow #uefa #sport
źródło: 1000028668
Pobierz

Co zrobić, żeby dziecko lepiej spało?
#dzieci #rodzicielstwo
źródło: Dziecko-budzi-si%C4%99-w-nocy-z-p%C5%82aczem-co-robi%C4%87-930x500
Pobierz@pwone: wspólne spanie w jednym łóżku z dzieckiem. Dziecko śpi na środku, rodzice po bokach.
https://dziecisawazne.pl/sleeping-dlaczego-warto-wspolspac-dzieckiem-robic-bezpiecznie/
źródło: temp_file8082836766994620709
PobierzI ogólnie poczytać o śnie, rutynach itp
A jak se radzimy to idziesz spać wcześniej ;p gdy
potrzebujesz 8h snu to usypiasz wieczorem dziecko, szybko się ogarniasz i idziesz spać. I będziesz sumarycznie spał może 6 a może 9h ;)
Są "normy" ile w jakim wieku powinno spać czy przybierać - nic nie bierze się z niczego.
@chud ile sumarycznie śpi w czasie doby? Może jest przemęczony. Polecam rutyny nocne, nam z każdym dzieckiem dużo dało przeniesienie do osobnego pokoju (zazwyczaj "wywalalismy" koło 8 miesiąca - brak obawy o śmierć łóżeczkową)
Po nocnym przebudzeniu minimalizuj bodźce. Żadnej zabawy, bajek, zagadywania itd. Starajcie się nie zapalać intensywnego światła.
Jeśli po przebudzeniu chce spać z wami, to mu pozwólcie. A jak zaśnie to chyc do łóżeczka z powrotem.
Miej przygotowane mleko do szybkiego rozpuszczenia i podania w dzioba żeby jak najkrócej trwała przerwa w śnie.
Trafił Ci się taki model. Musisz przetrzymać.
No cóż a ja uważam że są normy budowlane, są normy jakie jest "normalne" zdrowie ciśnienie czy wyniki krwi u człowieka i tak wiem za są wyjątki, różne przypadki ale zdecydowana większość populacji mieści się w normach - poto one są ;)
przynajmniej ja tak to widze jako chyba jedyna mozliwosc, zebym mogl rozwazyc kiedykolwiek zalozenie rodziny
a tak w bardziej przyziemnej sytuacji to nie potrafie dac sensownej rady
@chud:
Ech po prostu trzeba przetrwać. O ile nie popełniacie jakiś dramatycznych błędów to może dziecko zwyczajnie tak ma.
Córka nie przesypiała całych nocy do 2 lat. Syn ma właśnie dwa latka... i dochodzi do wniosku, że na razie też nie będzie ich całych przesypiać xD. A jakiś czas temu miał momenty, że budził się o