Wpis z mikrobloga

@mam_spanko: najgorszy czas, wiesz ze każdy kolejny dzień jest krótszy i każdy dzień ciepły traktuje się jako niespodziankę i smutek że na następny dzień będzie potrzebna kurtka. Zdecydowanie wolę być chwilę przed latem, kiedy już się zaczyna robić ciepło.
  • Odpowiedz
@kazal: W tym momencie tak. Tyle że teraz jest okres gdzie z dnia na dzień jest chłodniej. Najlepiej 15h słońca, max 25* w dzień i koło 15 w nocy. Nawet dzisiaj rozmawiałem z sąsiadem na temat miejsca na świecie z bardziej umiarkowaną pogodą. Doszliśmy do wniosku że zawsze i wszędzie coś ludziom nie będzie pasować.
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Dokładnie tak, sam w tym duchu opowiadam o pogodzie w Polsce moim znajomym. Polak ma 3 miesiące ciepła w roku. Reszta to zachmurzone niebo, wiatry, jesienie, deszcze, brzydka pogoda.

Dlatego taki stan rzeczy jak chodzenie w krótkim rękawku W NOCY to coś co bardzo mnie cieszy (bo po prostu nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni). Ile razy w roku możesz w krótkim rękawku chodzić po zachodzie słońca? Do tego zawsze
  • Odpowiedz
@dsomgi00: Tu już nie chodzi o lato i ciepło, od października do mniej więcej marca niebo w większości będzie pochmurne i szare - brak słońca. To jest coś co przynajmniej ja w naszym klimacie pogodowym nie lubię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dsomgi00

@mam_spanko: Już bez przesady, mamy ciepło od początku maja (w majówke było pamiętam w tym roku 22 stopnie) i prognozy pokazują, że będzie jeszcze po 20 stopni w październiku, w dodatku mieliśmy bardzo ciepły luty, gdzie uwaga był dzień gdzie było 17 stopni xD, a dni w tym roku z ponad 30 stopniowym upałem było ponad 25 w Rzeszowie. Więc tak naprawdę to lato to trwa pół roku
  • Odpowiedz
@seba19772 Tak samo reaguje jak ktoś mówi że 32°C i że bez klimatyzacji nie da się funkcjonować. Jakbym wyszedł na rower w krótkich ubraniach przy 22°C to bym wrócił przeziębiony xD
  • Odpowiedz
śniego to może 2 tygodnie poleży.

@dsomgi00: u mnie to maks. 2 dni a reszta zimy to deszcz i błoto :/ ale ponoć wystarczy się grubiej ubrać (°°

Oglądałem wczoraj na YouTube film Amerykanina, który przeprowadził się z Kalifornii do Polski. W skrócie stwierdził, że dzięki polskiej zimie zrozumiał, dlaczego Polacy rzadko się uśmiechają xD
  • Odpowiedz