Wpis z mikrobloga

W jakich butach robicie przysiady i martwy? Jak macie adidasy powerlift to używacie ich tylko do przysiadów/wyciskania i potem zmieniacie czy macie coś na płaskiej podeszwie i służą do wszystkiego? Stoję przed wyborem co chce na urodziny i zacząłem się nad tym zastanawiać. Obecnie przysiady i martwy robię boso, ale chciałbym mieć jakiegoś klapka, który będzie miał na tyle sztywną podeszwę że nie będę musiał go zdejmować do tych ćwiczeń. Co polecacie? (trampki mam, ale szukam czegoś innego)
#trojboj #silownia #mikrokoksy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kabarto: buty do ciężarów to temat rzeka. Aby za dużo nie pisać, to należy po prostu samemu poeksperymentować z tym, jakie będą dla Ciebie najlepsze. Najlepiej, aby były właśnie z twardą podeszwą, dość szerokie, nawet trochę za duże, aby było wystarczająco miejsca na palce.
  • Odpowiedz
@kabarto: wszystkie ćwiczenia robię w vansach. Ostatnio po długiej przerwie jak robiłem przysiady atg, to mocno dostały achillesy i łydki przez ustawienie stawu skokowego, ale nigdy wcześniej tego nie miałem.
  • Odpowiedz
@kabarto: ja w moich powerliftach robię wszystko - niby nie jest to super "optymalne" żeby robić w nich martwe ciągi ale ta płaska podeszwa jest tak zajebista, że nie chce mi się ani ich ściągać ani zmieniać butów na jakieś inne "płaskie".

Kiedyś przypadkowo miałem tylko buty do biegania na siłowni to byłem w głębokim szoku jak nawet w zwykłym uginaniu na biceps stojąc jestem 10 raz mniej stabilny niż
  • Odpowiedz
ale chciałbym mieć jakiegoś klapka, który będzie miał na tyle sztywną podeszwę że nie będę musiał go zdejmować do tych ćwiczeń.

@kabarto: wysokie conversy polecam, od lat w nich dźwigam i fajne stabilne są i podeszwę płaską mają
  • Odpowiedz
  • 0
. @kabarto wszytko robię w adidas Total(robił bym w trampkach ale nie mogłem kupić stacjonarnie na moją duża stopę bo mieszkam w małym mieście) ciągi robię w baletkach
  • Odpowiedz