@NieBojeSieMinusow: im więcej ludzi będzie o tym mówić tym nie będzie tak łatwo tego odpuścić. Trzeba o tym rozmawiać wszędzie. Nie można się poddawać, bo jacyś politycy mają mieszkania więc się nic nie da.
@Balikator: Może najpierw niech będzie projekt który pozwala szybko i sprawnie wywalać złodziei którzy nie płacą za wynajem i jeszcze trzeba ich utrzymywać z własnych pieniędzy. Chyba w Argentynie dało to przyrost ofert najmu w okolicach +50%.
@Balikator: ja p------e nie spodziewałem się nawet, że Lewica gdzie siedzą największe głąby o najniższym IQ będzie rozsądniejsza i pożyteczniejsza od KO xD
@Balikator: i co w tym dobrego? Czysto teoretycznie mam mieszkanie które stoi puste, bo nie nadaje się do wynajmu albo nie chcę tego wynajmować i co? Mam płacić od tego podatek? To samo z autem, rowerem czy czym innym, od tego też mam płacić podatek bo stoi nieużytkowane?
Lewactwo sięga swoimi brudnymi łapami po wszystko.
@Balikator: A nie lepiej było by zmienić prawo tak aby właściciele pustostanów chcieli je znowu wynajmować? Bo obecnie tylko desperaci chyba wynajmują. Ja osobiście p------e sprowadzenie pasożytów na pustostan.
To, że pozwoliłoby zrobić krok ku temu, by mieszkanie przestało być dobrem luksusowym dostępnym dla nielicznych?
Czysto teoretycznie mam mieszkanie które stoi puste, bo nie nadaje się do wynajmu albo nie chcę tego wynajmować i co? Mam płacić od tego podatek?
Możesz sprzedać. Prawie nie ma takich decyzji, na których by zyskali wszyscy. Jeśli dyskomfort kilku osób, które w jakimś celu trzymają puste mieszkanie, żeby
@Vampurr masz je sprzedać, żeby był ruch na rynku i normalne prawa popytu i podaży zaczęły działać. Mieszkanie to towar jak każdy inny i jak się opiera zasadom wolnego rynku, to trzeba uregulować je tak, żeby się nie opierały.
@Balikator a może by zmienić prawo, aby ludzie wynajmujący nie musieli kilka lat bujać się z pasożytami, bo podejrzewam, że to jest jeden z głównych czynników dlaczego te mieszkania pozostają puste.
@gokotgo: masz mi sprzedać swój rower i komputer aby wolny rynek działał! W ogóle pozbądź się oszczędności co to ma być abyś ty miał pieniądze które leżą odłogiem, proszę je wrzucić w rynek.
@van-der-staas: Mieszkania są dostępne dla wszystkich, mamy pełno mieszkań wystawionych na sprzedaż, to że są drogie to twój problem. Normalna osoba idzie do banku, dostaje kredyt i ma swoje mieszkanie.
@Vampurr rower do mieszkania porównuje xd nie wierzę. Jeszcze pisze że "idziesz bierzesz kredyt i kupujesz", no tak to jest takie proste! Każdego na pewno stać i każdy bedzie z uśmiechem spłacał mieszkanie przez 30 lat ktore poprzez zepsuty rynek ma zawyżoną wartość. Wynajem klitki za 3k też na pewno sie każdemu usmiecha. To co chcą przepchać ma zapobiec takim anomaliom na rynku jakie się dzieją teraz. Mamy najdroższe mieszkania w
@Vampurr oszczędności trzyma się na lokacie, a nie w towarach i nie trzeba ich wrzucać na rynek, można trzymać na koncie. Spoko mogę Ci sprzedać, jak mi nie dasz odpowiedniej ceny to jednak będę wolał używać roweru i komputera. Ty pustego mieszkania nie używasz.
i co w tym dobrego? Czysto teoretycznie mam mieszkanie które stoi puste, bo nie nadaje się do wynajmu albo nie chcę tego wynajmować i co? Mam płacić od tego podatek?
źródło: 1000010598
Pobierz@NieBojeSieMinusow: im więcej ludzi będzie o tym mówić tym nie będzie tak łatwo tego odpuścić. Trzeba o tym rozmawiać wszędzie. Nie można się poddawać, bo jacyś politycy mają mieszkania więc się nic nie da.
To samo z autem, rowerem czy czym innym, od tego też mam płacić podatek bo stoi nieużytkowane?
Lewactwo sięga swoimi brudnymi łapami po wszystko.
ostatnio Wykop strasznie zlewaczał na tym punkcie.
To, że pozwoliłoby zrobić krok ku temu, by mieszkanie przestało być dobrem luksusowym dostępnym dla nielicznych?
Możesz sprzedać. Prawie nie ma takich decyzji, na których by zyskali wszyscy. Jeśli dyskomfort kilku osób, które w jakimś celu trzymają puste mieszkanie, żeby
@Vampurr: Dobrze zrozumiałeś, zuch chłop xD