Aktywne Wpisy
Koksixk +92
#gry #reddeadredemption2
Czy tylko według mnie rdr2 to jedna z najnudniejszych gier? Po 4h odinstalowałem przy akompaniamencie ziewania
Czy tylko według mnie rdr2 to jedna z najnudniejszych gier? Po 4h odinstalowałem przy akompaniamencie ziewania
tomasz-jarmoc +85
#ufo #uap #ufonapowaznie #kosmici #teoriespiskowe #kumburgaz #turcja
SERIA NOWOŻYTNE PRZYPADKI UFO(pojawiać się będzie co tydzień we wtorek/środę)
WPIS 1 - KUMBURGAZ, TURCJA 2007-2009 CZ. 1
"Obiekty na nagraniach mają tak specyficzny kształt, że z całą pewnością nagranie nie jest żadnego rodzaju komputerową animacją, balonem modelem bądź animacją komputerową stworzoną przez człowieka" - Rządowe Biuro Nauki i Technologii(Turcja)
Witam
SERIA NOWOŻYTNE PRZYPADKI UFO(pojawiać się będzie co tydzień we wtorek/środę)
WPIS 1 - KUMBURGAZ, TURCJA 2007-2009 CZ. 1
"Obiekty na nagraniach mają tak specyficzny kształt, że z całą pewnością nagranie nie jest żadnego rodzaju komputerową animacją, balonem modelem bądź animacją komputerową stworzoną przez człowieka" - Rządowe Biuro Nauki i Technologii(Turcja)
Witam
Gdy byłem mały i widziałem jak zachowywali się uzależnieni od alkoholu wujek czy ojciec zawsze zastanawiałem się dlaczego oni po prostu nie przestaną pić? Przecież to proste, nie podnosisz tego j------o kieliszka i nie wlewasz do gardła, co w tym trudnego?
Dlatego też alkoholika zrozumie tylko inny alkoholik, teraz zrozumiałem, żałuję że zrozumiałem..
Rano wszystko jest proste, mocne postanowienie że dziś nie piję a pozatym idę do pracy to wiadomo że nie tknę alkoholu bo by mnie w------i. Lecz z biegiem dnia mocne postanowienie zmienia się w lekką sugestię że może dziś nie pij? Powrót do domu i szukanie powodu aby sięgnąć po to pierwsze p--o, a to jest gorąco, miałem ciężki dzień w pracy, szef wkurzył, deszcz padał, jest piątek, jest poniedziałek ect. powodów mógłbym wymyślić tyle ile małpek w żabce sprzedaje się codziennie.
P------a głowa, krętymi ścieżkami prowadzi w markecie na stoisko z alkoholem a gdy już przechodzisz obok z tyłu głowy puka "Pan Głód":
- A może tak jedno Mireczku? Tylko jedno, wiesz że dzięki temu poczujesz się lepiej, zrelaksujesz się, tylko jedno
A potem drugie i czwarte i znów czteropak zrobiony wieczorem, nawet nie wiem kiedy
Rano poczucie winy że znów uległem, mocne postanowienie że dziś nie piję i błędne koło się zamyka
@Proktoaresor: wystarczy nie pić ¯\(ツ)/¯
A tak poważnie, tłuszcz jest aktywny hormonalnie i zmienia się gospodarka hormonalna, co prowadzi również do zmian w mózgu, a dodatkowo może się zmienić flora bakteryjna. W konsekwencji sama aktywność fizyczna może być tylko na chwilę, bo później wzrośnie poziom kortyzolu związany ze spadkiem wagi przez co uruchomi się efekt jojo, wzrośnie chcę na dopaminę wcinając
Niestety wpaść stosunkowo łatwo, alko + problemy, depresja, Chad i przepis na kłopoty gotowy. Czasem znacznie trudniej uświadomić sobie że już się znalazłeś po drugiej stronie lustra, mi to zajęło ładnych kilka lat
@gryyyn: dzięki, od razu schudłem 40 kilo, dziękuję Panie wykopek ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@bregath: ciekawe jest tylko, że chipsy, cola, i inne mocno słodkie i przetworzone produkty są dostępne dla dzieci bez problemu. cukier jest substancją silnie uzależniającą a mimo to minister zdrowia nie widzi przeciwskazań, żeby od dziecka tuczyć obywateli. czyżby lobby korporacji?
Natomiast jasne, że jedzenie słabej jakości to lobby korporacji.
@not_me: białko zwierzęce, zdrowe tłuszcze (w tym zwierzęce), węglowodany o niskim IG
@not_me: no właśnie, o tym piszę. nikt tego nie reguluje.
Miras łap i leć do swoich :) Każdy jeden tkwił w takim dniu świstaka, próbował tych samych sztuczek i zmierza ku temu samemu, smutnemu, końcowi. Ale jest sposób na szczęście, znajdziesz go w AA. Jak już łyknąłeś trochę terapii będzie łatwiej. Jeśli chcesz to możesz podać nr na priv a zadzwonię.
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.meetingguide
@PozorVlak: gdybym miał zgadywać to raczej przyzwyczajenie oraz ciężkie do zastosowania prawidła. No bo niby teraz byśmy uznali, że osoby do 18 rż. nie mogą zjeść pączka? Słabo, nie?
@bregath: problemem są właśnie takie nawyki jak żarcie słodkiego przy każdej okazji, do porzygu. Bo wiadomo, do kawki ciasteczko musi być. Nawet w---a jest już słodzona do potęgi, te wszystkie małpki. P--o to samo, 80procent na polkach to kolorowa slodka oranżada dodatkiem chmielu...