Aktywne Wpisy

algus +239
Małe #chwalesie Przebiłem 8k netto w mieście gminnym 25k mieszkańców. Przed skończeniem 30 lat. Ja wiem, że wszyscy tutaj #programista15k ale ja jestem tylko skromnym kierasem niższego poziomu w małym zakładzie produkcyjnym ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pracbaza
źródło: image
Pobierz
miji1000 +3
#gielda czym się zajmujecie na codzien? Pisze za 2 lata mature i chciałbym się dowiedzieć w jaka najlepsza dziedzinę iść żeby zbierać kapitał na xtb? Proszę pomozcie

Oglądam te niezależne kanały na YouTube o tym, że zaraz rząd zabierze nam zaraz gotówkę czy że wyślą nas na wojnę w Ukrainie jako mięso armatnie lub że obowiązkowa służba wojskowa wraca. Nic z tych rzeczy się nie wydarzyło, a o zakazie gotówki siali panikę już 5 lat temu. Można paranoi się nabawić jak ktoś w to uwierzy że jest zmowa milczenia w mediach i nie mówią nam o wszystkim.
#bekazfoliarzy #polska #gospodarka #polityka #ator #media #swiat
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Wypłaty z bankomatów są ograniczone, kiedyś spokojnie mogłem wyciągnąć 30kPLN z jednego bankomatu teraz max 5kPLN. Jakieś Euronety czy inne ograniczają do 1k-500PLN na tranzakcje.
Ale jakiś kompletny random w necie mi będzie mówił że nie pozbywają się gotówki bo na oczy nie widział większej ilości pieniędzy niż to co mu mama daje do szkoły
Ja bym się tego jakoś bardzo nie bał. Jakby władza zaczęła przesadzać to można wprowadzić barter w postaci wymiany za srebrne/złote monety i po ptokach. Historia zatoczy koło.
A cyfrowa waluta jest realnym pomysłem,
W ciągu pięciu lat limit na transakcję anonimową gotówką bez kyc spadł z 40k przez 10k do 3k (EURO!!!). Dodatkowo wejdzie twardy ban na płatności powyżej 10k (Z AML4 do AML6).
To 3k to jest już taki etap jak lokalnie było z pcc - inflacja dogoni i anonimowość finansowa zniknie za kilka lat. Pamiętam że jak ten podatek wprowadzali to polskie kartoflane mordy cieszyły