Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim. Jestem Dominik, jestem producentem filmowym, mam 29 lat i spasłem się jak świnia. Rozpoczynam właśnie walkę o swoje życie, którą chcę uwiecznić wraz ze swoją ekipą w 10 odcinkowym "serialu dokumentalnym", który za około pół roku zacznie być publikowany na youtube. Na dzień dzisiejszy ważę 157 kg przy wzroście 172. ( ͡° ʖ̯ ͡°). Miałem ciężki wypadek motocyklowy, z którego ledwo mnie uratowali i po którym leżałem 3 lata na plecach. Następstwem tego była ciężka nerwica lękowa o podłozu hipochondrycznym i depresja. Stres ciągle zajadałem, a leki psychotropowe pozbawiły mnie resztek motywacji. Jestem uwięziony w nie swoim ciele, dlatego resztkami sił postanawiam to zmienić.

Pomagać mi będzie wielu specjalistów, mam za sobą spotkanie z trenerem personalnym, przed sobą spotkanie z dietetykiem, fizjoterapeutką czy lekarzem ogólnym. Końcowym założeniem jest całkowita zmiana swojego życia, łącznie z operacją usunięcia nadmiaru skóry i budowanie mięśni.

Trzymajcie proszę kciuki! Plusujących zawołam jak tylko zaczniemy publikować odcinki na youtube.

Będę czasem wrzucał nowinki pod tagiem #bizon

#odchudzanie #chudnijzwykopem #dieta
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SKYFander: nazywam się Dominik. Dla przyjaciół Domino. Może i przez ostatnie lata spadłem się jak świnia ale za to przytyłem 80 kilogramów. Myślicie że nie było warto? Wręcz przeciwnie. Mam teraz zniżki na tramwaje
  • Odpowiedz
Ja tam miałem trochę lepiej bo przy 185 cm jeszcze trzy miesiące temu 120 kilo, na razie zszedłem do 112, rower, ćwiczenia siłowe i liczenie kalorii na appce.
  • Odpowiedz
Rozpoczynam właśnie walkę o swoje życie

@koronawirus: Cieszę się, że postanowiłeś zawalczyć. Będę trzymać za Ciebie kciuki! Wrzucaj postępy, będę śledzić!
  • Odpowiedz
i budowanie mięśni.

@koronawirus: Nie żebym był ekspertem, ale chyba ciężka jest budowa masy mięśniowej przy jednoczesnym chudnięciu, szczególnie gdy masz tyle masy do zrzucenia. Chyba, że miałeś na myśli, że to zaczniesz robić po schudnięciu. W każdym razie powodzenia życzę, chętnie bym obejrzał taki dokument
  • Odpowiedz
  • 2
@radek-kedar: miałem poważne złamanie panewki biodra. wbiłem się w auto i kość udowa wpadła mi przez miednice aż do brzucha. do tego nerw kulszowy uszkodzony, że nie miałem w ogóle czucia w nodze. na początku miałem w ogóle nie chodzić i bardzo długo wracałem do jakiejkolwiek sprawności
  • Odpowiedz
Oj, to grubo. Dźwigaj się stary z tego. Codziennie po trochu. Dasz radę. Masz jeszcze całe życie przed sobą. Życzę pełnego.powrotu do sprawności!
  • Odpowiedz
Ja ważę 102 kg i chciałbym zjechać poniżej 95 kg w miesiąc. Jest to realne przy wzroście 180 cm?

@Pomorski_Wilk: ja wziąłem się za siebie w połowie czerwca. W ciągu 6 tygodni schudłem ze 100 do 90 kg. Wzrost 186 cm.
  • Odpowiedz