Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy jeśli byście mieli możliwość rozpocząć studia medyczne od 0 w tym roku po ukończonych 5 latach studiów informatycznych, zamiast rozpoczynać/kontynuować pracę w zawodzie, zdecydowalibyście się na taki krok?
#medycyna #lekarski #studia #studbaza #stomatologia #pracait #informatyka

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Teraz jak zaczęli otwierać medycynę w byle szkółce niedzielnej w każdym Pcimiu Dolnym? PIS zrobił z medycyną to samo, co kiedyś rządzący zrobili z prawem. Za 6 lat wchodzenie na rynek to będzie level hard, pozostanie bicie się o najgorsze specjalizacje, w których już teraz się słabo zarabia i nie istnieje work-life balance.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

A co to w ogóle za debilne pytanie? Przekrój predyspozycji do informatyki i medycyny jest bardzo niewielki. W większości inżynierowie (pomijając rzecz jasna biotech) nie przepadają za biologią, a lekarze nie są dobrzy z matematyki. Robienie czegoś wbrew swoim talentom to na dłuższą metę droga do szaleństwa.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Sam się zastanawiam nad podobnym mykiem
Nie skończyłem stricte informatyki, tylko Air i się przekwalifikowałem i kilka lat już pracuję jako programista.
Patrząc na rozwój techniki nie wyobrażam sobie, że np. za 15 lat będę dalej programował.

Jeśli chodzi o szkółki które zostały ostatnio pootwierane to widać jaki kierunek obrała rządząca obecnie partia - wycofują się z tego pomysłu, pewnie w ciągu kilku miesięcy się wyjaśni co dalej, bo nie wyrzucą
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Jestem jednym z OPów ostatniego wpisu na tagu. Moja odpowiedź brzmi - raczej nie, bo nie miałbym jaj podchodzić ponownie do matur i 6 lat studiów, a potem staży, specjalizacji, i wszelkich patologii służby zdrowia... ale bym tego żałował i co jakiś czas myślał, czy może jednak pójść na medycynę.

• Odpowiedz