Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Czy warto zrezygnować z pracy na rzecz życia z odsetek? Ⓘ
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
Co byście zrobili na mom miejscu?
- Emerytura jeszcze w tym roku 28.4% (102)
- Popracowałbym jeszcze z 3-5 lat 41.5% (149)
- Pracuj do 50-65 roku życia 30.1% (108)

SepulkoZnawca +128
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Czy jeśli byście mieli możliwość rozpocząć studia medyczne od 0 w tym roku po ukończonych 5 latach studiów informatycznych, zamiast rozpoczynać/kontynuować pracę w zawodzie, zdecydowalibyście się na taki krok?
#medycyna #lekarski #studia #studbaza #stomatologia #pracait #informatyka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
w medycynie właśnie odjeżdża i za 6 lat może już być za późno żeby wsiąść
@mirko_anonim Studia lekarskie nie są łatwe, nie każdy da radę.
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
A co to w ogóle za debilne pytanie? Przekrój predyspozycji do informatyki i medycyny jest bardzo niewielki. W większości inżynierowie (pomijając rzecz jasna biotech) nie przepadają za biologią, a lekarze nie są dobrzy z matematyki. Robienie czegoś wbrew swoim talentom to na dłuższą metę droga do szaleństwa.
Nie skończyłem stricte informatyki, tylko Air i się przekwalifikowałem i kilka lat już pracuję jako programista.
Patrząc na rozwój techniki nie wyobrażam sobie, że np. za 15 lat będę dalej programował.
Jeśli chodzi o szkółki które zostały ostatnio pootwierane to widać jaki kierunek obrała rządząca obecnie partia - wycofują się z tego pomysłu, pewnie w ciągu kilku miesięcy się wyjaśni co dalej, bo nie wyrzucą
──────────────────
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero