Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +13
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

źródło: IMG20240319195429
Pobierz@przegro_pisarz: wgraj se kubuntu byczku.
@kidi1: Pewnie rozwiązanie problemów typu brak możliwości zmiany prędkości scrolla na touchapdzie:
https://discourse.gnome.org/t/add-touchpad-scroll-sensitivity-adjustment-feature/18097
U mnie przy muśnięciu touchpada firefox scrollował ~2 długości strony, dopiero instalacja jakichś customowych skryptów z gitalaba pomogła. Niektórzy pewnie wychodzą z założenia, że "można się przyzwyczaić", ale ja wolę mieć po swojemu. Tak samo chcę mieć przycisk do minimalizacji okna, kursor koloru białego, i nie mieć problemów z
@przegro_pisarz: wyrazy spulczucia
@DEMONzSZAFY: co się programuje na limuxie czego nie można na windowsie? Ludzie dalej w ten mit wierzą
@rzaden_problem: Co to znaczy, że Windows muli? Ostatni raz doświadczyłem mulącego Windowsa jak pojechałem do ojca, a ten pochwalił mi się, że wskrzesił 12 letniego laptopa z średniej półki z przetyranym hdd i wrzucił mu win10. Jakkolwiek by to nie bolało, to sprzęt trzeba co jakiś czas wymieniać i nie można oczekiwać, że wiekowy laptop o wartości obiadu w knajpie będzie z
Znaczy, że ma 10letnim pakardzie muli niemożebnie, a cynamon mniej.
Bardzo latwo automatyzowac rzeczy samemu skryptami. KAZDA czesc systemu ma interakcje z konsola wiec rzadko musisz cokolwiek przeklikac przez jakis UI.
@Kryspin013: jak zmienię komputer to będzie full AMD, ale myślę że ten jeszcze pożyje
@kidi1: narzędzia do pracy, automaty, skróty, hardening. Wiem, że może być nieogarnięte dla osiedlowego informatyka, że ktoś może mieć np cały plik konfiguracyjny pod shella, czy własny zestaw wtyczek do DE.
Już się przyzwyczaiłem i tak od roku robię xD
Plus jest taki tej sytuacji że coraz więcej przez terminal robię xD
Nie żadne Lubuntu, Puppy, Peppermint, Ubuntu Mate, Mint Xfce, Xubuntu.