Aktywne Wpisy
del855 +77
Ponawiam apel o zwrocenie uwagi na ZBIOROWA HALUCYNACJE w Polsce powiatowje i gminnej.
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
IntruderXXL +90
Niesamowicie Żadkie zdjęcie "Intruder przodem, podczas treningu" AD 2024. Kolorowane. Zdjęcie wykonane za pomocą kalkulatora. Model ma 191cm wzrostu i 163kg wagi.
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #pokazforme #niebieskiepaski #rozowepaski
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #pokazforme #niebieskiepaski #rozowepaski
Skoda Octavia 2.0 TDI 115 KM
6-biegowa ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
Oczywiście nówka sztuka. Gdy już będę CEO z prawdziwego zdarzenia...
A co do Fabii to, nawet po zakupie nowego mojego pojazdu flagowego, to Ułan i tak pozostanie ze mną ,,dopóki koła odpadną" - jako drugie auto w rodzinie i/lub pracownicze.
#samochody #motoryzacja #fabia #octavia #pokazauto #wygryw #vagboners
wybierz jedno.
W j-----j asterce H mam ponad 200 koni, a to zwykła wersja nie żadna "sportowa".
Rozumiem że oba silniki mają taką samą pojemność i oba są turbodoładowane, bo porównywanie wolnossącej benzyny do turbodiesela albo dużej benzyny z małym silnikiem wysokoprężnym faktycznie nie ma żadnego sensu?
Taką Octavię 2.0 TDI by można ewentualnie porównywać z wariantem 1.5/1.6 turbo (nawet nie wiem co tam VAG teraz robi
@prismo: od lutego 2023 się nie rypie (powrót do poprzedniej, grubszej wersji łańcuszka między wałkami rozrządu). Nie ma ten silnik nic wspólnego z 1.5dCi.
@r5678: weź tam skrzynią biegów lepiej pooperuj... Bo to, że dizel "lepiej się zbierze" jak po prostu wciśniesz gaz, to jasne. Benzyna ma moc gdzie indziej w zakresie obrotów.
@r5678:
A ściślej rzecz biorąc, to nie będzie żadnej różnicy. Jakieś tam pojedyncze dziesiąte części sekundy z uwagi na inne przełożenia lub masy samochodu.
@PiotrFr: Oczywiście że nie. to właśnie o to mi chodzi. 100 koni, 100 koniom nie równe, bo to zależy od mnóstwa czynników, a typ wpada i pisze że 115km nie będzie jechać xdd bo właśnie, że może jechać.
@KokiX @Alcoholic_Desacrator
@r5678:
Bredzisz albo trollujesz. Sorry, ale inaczej się tego nie da określić. Auto, które ma 100 KM i na przykład tonę wagi, będzie miało praktycznie identyczne osiągi niezależnie od tego, czy napędzać je
Jechałem kiedyś wolnossącą Mazdą 5 2.0 benz. 150KM - dramat, i Passatem 1.4TSI 150KM (obydwa prawie nowe). Niebo a ziemia, passatem o wiele przyjemniej się jeździło ze względu na lepszą charakterystykę mocy.