Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +46
Radiolog - Zarabiam 400k USD po podatkach. Mam 34 lata i pracuję przez tydzień w nocy, a potem dostaję dwa tygodnie wolnego. Pracuję 18 tygodni w roku.
Powtarzam jeszcze raz, ale to jeszcze raz. Żaden programista nie ma podjazdu do lekarza, nawet w Polsce. Więc skończcie porównywać te dwa zawody. O stabilności pracy także możecie zapomnieć, bo w kontraktornii na b2b w projekcie w którym możesz w każdej chwili wylecieć z hukiem
Powtarzam jeszcze raz, ale to jeszcze raz. Żaden programista nie ma podjazdu do lekarza, nawet w Polsce. Więc skończcie porównywać te dwa zawody. O stabilności pracy także możecie zapomnieć, bo w kontraktornii na b2b w projekcie w którym możesz w każdej chwili wylecieć z hukiem
brazowooka_eS +10
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
NA CO ci ludzie czekaja?....
Z tego jasno wynika, ze wszystkich mieszkan po prostu NIE DA SIE tam sprzedac, bo nie ma komu. Co maja w dni parzyste mieszkac tu, a w nieparzysta tam? Laczyc wszystkie mieszkania na pietrze? No FIZYCZNIE tych mieszkan NIE DA SIE sprzedac.
A przeciez wiedza to WSZYSCY, ze to jest niesprzedawalne. A jednak co niektorzy stwierdzili ze chca spieniezyc - na cos czekaja. Kumacie, macie budynke w ktorym jest 10 mieszkan, 5 zamieszkalych 5 pustostanow i za kilka lat bedzie 4 zamieszkale i 6 pustostanow.... a mimo to, nie spuszczaja ceny do na tyle atrakcynje ze jakis wariat sie skusi. NIE BO TO JEST WARTE WIECEJ :) Tak mowia :)
W interesie tych ludzi jest sprzedaz za DOWOLNA stawke, jaka w ogole ktos zaproponuje, bo koniec koncow tego NIKT nie kupi. To jest fakt.
Co robia ludzie? Ulegaja zbiorej halucynacji - ze to ma jakias wyimaginowa wartosc, ze nie sprzedadza, chocby tam mieli umrzec. No to umra, przyjdzie rodzina i powie ze sie zrzeka tego wartosciowego assetu - niech sie miasto martwi co z tym robic, bo przeciez i tak tego nikomu w 2050 nie sprzedadza nawet za 1 zl....
Wiec to byloby na tyle jesli idzie o wycene nieruchomosci. Ze niby w top5 jest ona rozsadna, bo to nie ten case? :)))))))))) oczywscie :)
PS - dla zobrazowania przyklad Walbrzycha
#nieruchomosci
przejeżdżałem 2 razy, faktycznie nie klawo tam jest chociaż kilka dróg zadbanych. blisko w ładne góry i super okolice!
Czekałem na taki wpis. To jest właśnie mentalność Polaka, niech się rozpadnie zawali i zgnije - a nie sprzedam mimo że wiem że i tak nikt tego nie będzie chciał za 10 lat a i dziś będzie kłopot żeby to sprzedać.
Właśnie na takich jak ty MUSI być kataster. W sumie to na większość Polaków jak mniemam. Bo z wami nie można po dobroci na zasadzie nie korzystasz to sprzedaj,
Dobre, bo jest gruby ludzki deficyt, naprawdę gryby to miasto się skurczyło od lat 90 zdaje się o ponad 20%.... I raczej odbicia nikt się nie spodziewa... chyba że we worclawiu dalej będą pompować ceny ;))))
A ludzie wola wroclaw 5x droższy. Jasne ich wybór, ale takich cen 2-3x bliżej Wrocławia też jest pełno i co?... ano jest jak jest :)
logiki?
a
@del855: xD jaki komunizm, jak nie używasz to sprzedaj temu, kto będzie używać xD
Tak samo z autem? Z ciuchami? Kim jesteś żeby mówić innym że mają sprzedać dom, bo komuś bardziej się przyda xD
Ja sam szukając mieszkania nie biorę pod uwagę nic innego jak ogrzewanie miejskie i ogrzewanie CWU też z miasta.
Ludzie żyją w wyparciu i myślą że ich
to sie nazywa logika, a nie komunizm.
nie chcesz? Nie sprzedawaj, niech zgnij i sie rozpadnie, ale po dordze zapalcisz 200k podatku za utrzymanie infry do okola.
@11mac11:
@pysznewpierdalator: XDDD? Ja p------e współczuje twoim znajomym, ludzie tak żyją i nikomu krzywdy nie robią, jest to stare ale jak wszystko działa to po co to wymieniać? Strach zaprosić takiego buca do mieszkania bo jeszcze będzie wydziwiał bo on na krześle nie siądzie.
Ja p------e nie wiem może jestem dziwny, ale nie