Aktywne Wpisy

TheTostu +73
Uwielbiam sobie wchodzić na fanpejdż Pełnomocnika Prezydenta m.st. Warszawy ds. komunikacji rowerowej. Zawsze lubię sobie podejrzeć komentarze, z których większość to jakieś randomy, które nawet nie mieszkają w Warszawie.
https://www.facebook.com/PelnomocnikRowerowyWarszawa
Na przykład macie taki post: po latach omijania Alei Solidarności przez c-----ą infrastrukturę (albo jazda po chodniku, którego połowę zabrały samochody na parking albo po 3-pasmowej ulicy) wreszcie doczekaliśmy się ścieżki rowerowej z prawdziwego zdarzenia. Powszechna szczęśliwość.
#warszawa #samochodoza
https://www.facebook.com/PelnomocnikRowerowyWarszawa
Na przykład macie taki post: po latach omijania Alei Solidarności przez c-----ą infrastrukturę (albo jazda po chodniku, którego połowę zabrały samochody na parking albo po 3-pasmowej ulicy) wreszcie doczekaliśmy się ścieżki rowerowej z prawdziwego zdarzenia. Powszechna szczęśliwość.
#warszawa #samochodoza
źródło: 600195798_1438845977809079_8931554856160752060_n_jpg
Pobierz
sforce +39
#gielda pomysły co powiedzieć żonie że się straciło na cfd szukaj

Jak lurkuję #programista15k i inne to jak zaczynają się tematy zarobków to często się gada o "znajomych". Czy tylko ja nie mam w zasadzie żadnych znajomych z IT? Jestem raczej introwertykiem, mam kilku bardzo dobrych znajomych już z czasów nastoletnich, którzy z IT nie mają nic wspólnego, więcej mi nie potrzeba. Ze studiów i pracy miałem jedynie powierzchowne kontakty, które się szybko urwały. Cała moja wiedza o np. sytuacji w branży, zarobkach bierze się z lurkowania Wykopu czy Reddita. Mam w dupie networking, jak dla mnie wychodzi z tego straszny teatrzyk i czuję się niekomfortowo na dłuższą metę, nie chodzę na żadne konferencje, integracje z pracy i inne. Przy pracy full remote od czasów covida to w ogóle się spotęgowało.
No i pytanie, czy to się jakkolwiek odbije na np. mojej karierze, zarobkach? Jestem obecnie na takim poziomie, gdzie zaczynam powoli odczuwać, że dobijam sufitu i bez odpowiednich kontaktów mam małą szansę na znaczne zwiększenie zarobków.
#pracait #programista15k #programowanie #zycie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
Introwertyk to nie jest synonim bycia aspołeczną osobą, która nie potrafi się odnaleźć w towarzystwie
Konferencje
@mirko_anonim: No to sam sobie odpowiedziałeś. Z ludźmi trzeba dobrze żyć i trzymać pewne minimum relacji interpersonalnych, bo to się zwraca. Od 10 lat w zasadzie nie rekrutuje się z ulicy, tylko zawsze dostaję posadę z polecenia. Rekrutacja jest wtedy na easy mode.