Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 252
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 99
Sprawa jest prosta dla pani z Gdańska. Nie używasz samochodu = nie stać, cię biedaku. Każdy kogo stać na samochód, jeździ do Centrum SUVem, a jak ktoś jedzie rowerem, to usta jej schną od plucia na taki plebs i biedotę.
TheTostu - Sprawa jest prosta dla pani z Gdańska. Nie używasz samochodu = nie stać, c...

źródło: 5908844272029469536

Pobierz
  • Odpowiedz
patokierowcy to najbardziej roszczeniowa grupa na fanpejdżach miejskich. kiedyś prowadziłem fanpej osiedlowy, potrafili zjechać się i krzyczeć, zawsze te same 20 kont. zawsze kierowcy byli ciemiężeni i nie winni, albo zmuszeni do wykroczenia, a winni byli wszyscy, zwłaszcza piesi, bo chcą przejść przez przejście xD
  • Odpowiedz
  • 105
A najlepsze jest to, że 90% komentarzy w---------h nie umie też czytać i jakiś stażysta na każdy komentarz "ZLIKWIDOWALIŚCIE MIEJSCA, NIE MA GDZIE PARKOWAĆ" cierpliwie jak przedszkolakowi po raz setny odpowiada: Miejsca dalej będą, tylko nei na chodniku, a na jezdni... jak bóg przykazał.

Jeśli to czytasz, kolego, to wiedz, że zazdroszczę ci samokontroli.
TheTostu - A najlepsze jest to, że 90% komentarzy w---------h nie umie też czytać i j...

źródło: Screenshot 2025-12-15 at 13.50.59

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 45
@TheTostu: o kurna, jaki skansen zrobili XD. A później będzie płacz, bo spadną dochody z podatków i wszyscy oprócz kilku patoaktywistów, ćpunów wyprowadzą się pod Warszawę.
  • Odpowiedz
@TheTostu: Problem w tym, że miejsca są:
- ALE nie pod samymi drzwiami od miejsca docelowego,
- ALE nie za darmo,
- ALE za małe/ za duże / z za wysokim krawężnikiem
- ALE...
Samochodozy z głowy ludziom już nie wybijesz. Większość już tak przywykła do patologii parkingowych i nie tylko, że nie zauważa jak bardzo degraduje ona publiczną przestrzeń.
A potem jakoś tak dziwnie samo się okazuje, że na
  • Odpowiedz
  • 45
@typ53B: A napiszesz ile to procentowej zmiany?

Dla 100 tysięcy mieszkańców śródmieścia to spadek o 2%.
Dla 140 tysięcy mieszkańców Ursynowa to spadek o mniej niż 1%
W tymczasie Białołęka 160 tysięcy rośnie o 2%.

Netto wychodzi na to, że mieszkańcy po prostu zmieniają dzielnice.
  • Odpowiedz
  • 54
@TheTostu jeździć rowerem możesz wzdłuż Wisły czy po lesie kabackim, mam nadzieję że pomogłem

@winsxspl: Rower to jest bezemisyjny pojazd idealny do jazdy po mieście, żal żeby się marnował w lesie kabackim. Zwłaszcza że z Targówka na Wole wygodniej mi jechać tunelem WZ, gdzie przy okazji mijam frajerów w korkach, którzy jadą wolniej ode mnie, a to zawsze poprawia mi humorek z rana. Do tego zdrowiej!
  • Odpowiedz
  • 26
@TheTostu: rower to urządzenie jedynie rekreacyjne. Debilizmem dla mnie jest robienie setek kilometrów DDR jeżeli przejeżdża nimi jakiś 1-2 procent ruchu w sezonie, a poza są permanentnie puste. Z ekologicznego punktu widzenia większą różnicę by zrobiły tereny biologicznie czynne.
  • Odpowiedz
  • 46
przeprowadzają się tam gdzie nie ma sppn

@typ53B: Przecież mieszkańcy mają na aucie nalepkę do tańszego parkowania, coś kręcisz Miras.

i głupich stref dla cyklopatów

Nie ma czegoś takiego jak "strefy dla cyklopatów", jest tylko dobrze skomunikowana infrastruktura rowerowa włączona w obręb istniejącej ulicy. Na Ursusie, Włochach, Wilanowie, gdzie ludzie isę przeprowadzają, już jest. Ale nie martw się, na Białołękę i Wawer też dotrze.
TheTostu - >przeprowadzają się tam gdzie nie ma sppn

@typ53B:  Przecież mieszkańcy m...

źródło: Screenshot 2025-12-15 at 14.10.51

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 31
@TheTostu: no super, mamy setki kilometrów pustego bezsensownego asfaltu/kostki itp po których średnio na godzinę przejedzie pół rowerzysty XD
Realia sppn są taki, że masz tanie parkowanie w obrębie kilku ulic wokół miejsca zamieszkania. Jeszcze musisz znaleźć tam jakiekolwiek miejsce, a kto szukał wolnego miejsca na Śródmieściu albo Mołotowie ten się w cyrku nie śmieje, więc gwno warte są te naklejki.
  • Odpowiedz