Wpis z mikrobloga

Od dwóch dni spać nie mogę. Budzę się, kręcę, przewracam z boku na bok. Olśniło mnie, poszedłem sprawdzić kaloryfer i odpalony na 5.

Różowa dostanie taki o------l, że całą zimę nawet go nie tknie. Zdemontuje dziś te gałki. Jak można spać w takiej saunie, ani to zdrowe ani przyjemne. A ona jeszcze ma jakąś kołdrę zimową i śpi w długim rękawie i spodniach.

Kto mieszka z różową ten się w cyrku nie śmieje.

#zalesie #logikarozowychpaskow #zwiazki #rozowepaski
  • 178
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@30062018: ja to bym się bardziej z ciebie śmiał. Od dwóch dni nie wczujesz, że jak zasypiasz to z jajec ci kapie z gorącą ? Kto Ci mówi kiedy jest Ci za gorąco ?
  • Odpowiedz
  • 14
@Melekesz u nas w mieszkaniu jest wybitnie gorąco zawsze. Środkowe mieszkanie, wszyscy grzeją. Zawsze mamy umowę że kaloryfera nie włączamy więc myślałem, że się jej trzyma.

Ciekawe jakby tak odwrócić sytuację i bym sobie okno w nocy otworzył, bo mi ciepło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W "gałce " jest jeszcze do ustawienia kryza. Poczytaj sobie o kryzowaniu kaloryferów , możesz ustawić tak że nawet na 5 będzie grzał dużo słabiej
  • Odpowiedz
@30062018: kto mieszkał z ludźmi nieprzystosowanymi do życia w społeczeństwie ten się w cyrku nie śmieje, a wychodzi na to że jednak ty jesteś takim człowiekiem
  • Odpowiedz
@30062018: Jak Ty nie wyniesiesz śmieci kiedyś to mam nadzieję że analogicznie na łeb Ci te śmieci wysypie, bo widzę że komunikacja u Was kwitnie (ʘʘ). Daj telefon do różowej to powiemy jej żeby uciekała z takiej patologii.
  • Odpowiedz
@30062018: Wtedy ona powinna Ci powiedzieć: "kochanie czy mógłbyś zamknąć okno, bo mi zimno?"
I ewentualnie możesz powiedzieć: "tak" lub "powietrzmy chwilę żeby było świeże powietrze w pokoju i zaraz zamykam a Ty się przykryj/załóż bluzę/idź do innego pokoju na chwilę" ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@30062018 Ja bym ustawił na 5 i zdemontował kurki co to za sadomasochistyczna moda spania w takim zimnie? Jeszcze sobie okno otwórz i przewietrz. A potem dziw że ludzie chorzy do pracy przychodzą, ani to zdrowe ani przyjemne spać w takim p-------u. Dla mnie zima mniej niż 25 nie ma prawa być w pokoju 27 optymalnie
  • Odpowiedz
powietrzmy chwilę żeby było świeże

@JestemMisiem: Myślałem, że montowanie okien z nawiewnikiem to standard? Nie otwieram okna przez całą zimę, bo jest nawiewnik który cały czas pompuje powietrze z zewnątrz do mieszkania.
  • Odpowiedz
  • 101
jesteś jak mój stary, który całe życie decydował kiedy nam jest ciepło lub zimno i przykręcał nam kaloryfery

@panpegin: Ubrać się można, ale rozebrać czasami już ciężko.
Z resztą to zdrowiej spać w 18-20*C
  • Odpowiedz