Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +443
Chyba od czasu wyborów nie widziałem takiego zjednoczenia wykopków w j-----u rządu co teraz. No i dobrze, może niektórym się oczy otworzą, że nie ma rządów idealnych, a Tusk to żaden mesjasz, jak niektórzy tu jeszcze rok temu pisali xDD (powinni mieć odebrane prawa wyborcze tak btw)
Rządy są dzielą się tylko na bardziej i mniej jebiące obywateli na kasę
#kpo
Rządy są dzielą się tylko na bardziej i mniej jebiące obywateli na kasę
#kpo

TheGorcz +272
#kpo Wzywam Mirków do kręcenia Małysza!!!!!! Są grupki, które już się przygotowywały, żeby wyłudzić dotacje z KPO. Ta sprawa nie może ucichnąć.
źródło: temp_file7027451150063743862
Pobierz

Mam do was pytanie, czy zauważyliście u siebie samych/znajomych, że w momencie, w którym ludzie osiągnęli pewien poziom "stabilizacji" dla jednego to będzie 10k brutto uop, dla drugiego spłacone mieszkanie, a dla trzeciej pary to będzie np. drugie dziecko, dla każdego coś innego, pewien poziom wyhamowania? Ludzie zaczynają się uspokajać, grać w grę zwaną życiem bardziej bezpiecznie/zapobiegawczo?
Co mam na myśli: ktoś zaczął wolniej jeździć autem, ktoś zamiast łazić i pić piwka na mieście to siedzi w domu i pije je przed telewizorem z żoną xD, zamiast w robocie try hardować i się wspinać na danym stanowisku, robi swoje i o 16 wychodzi do domu, bez chęci rypania nadgodzin, wspinania się na wyższy poziom? W robocie nie głosi swoich tez głośno, bo nie chcę jej stracić, bo kredyt wisi na karku, nie rozgląda się za innymi partnerami/partnerkami, bo wie, że może to zniszczyć jego małżeństwo itp.
Jak uważacie?
Sorry za spam tagami, ale chciałem złapać dużo osób, a na każdym z tych tagów są pewnie takie osoby :)
Pozdrówki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#warszawa #krakow #lodz #poznan #wroclaw #gdansk #szczecin #bydgoszcz #pracbaza #zwiazki #motywacja
źródło: 0007CLT712BBNF6M-C461-F4
Pobierzczy zauważyliście w otoczeniu, że w momencie, w którym ludzie osiągnęli stabilizacje to hamują?
mam w------e czy mnie ktoś zwolni, nie muszę nic specjalnego już robić, żeby spełnić czyjeś oczekiwania, a każdemu mogę powiedzieć co myślę
@Zimny-jak-lod: a powinien się rozglądać? Brzmisz jakbyś wyżej wartościował zdradzanie swojej żony niż zakładanie normalnej rodziny
@Zimny-jak-lod: Uważasz to za stabilizację, a mi się wydaje że ludzie z czasem stają się coraz bardziej
@Plp_: no bo pewnie tak też bywa-ludzie wpadają w pewne kolejny rutyny, w których wcale nie chcą być, ale w nich już zostają bo zwyczajnie nie mają odwagi zmienić swojego "źle ale stabilnie", potem psychiatra, psycholog, tabletki na chęć życia i albo wegetacja albo samobój...
Ludziom do pewnego wieku się wydaje, że mogą wszystko. Że cały świat stoi przed nimi otworem. Sky is the limit, i tak dalej. Nie wiem czy to wina social mediów, popkultury, czy bajeczek rodziców. Prawda jest natomiast taka, że 95% z nas to zwykli normalsi. Dopóki z tego sobie nie zdamy sprawy, dopóty będziemy