✨️ Obserwuj #mirkoanonim Są jakieś przepisy, które regulują czas wydania opisu TK? Niestety na badaniu usg wyszło mi podejrzenie nowotworu, najpierw się wyczekałem dwa tygodnie na badanie ze skierowaniem na CITO, a od miesiąca czekam na wyniki i dalej nie ma...
✨️ Autor wpisu (OP): @Wjolka Mam kartę DILO, ale okazuje się, że działa ona tylko na terenie szpitala w mojej miejscowości - niestety u mnie były bardzo odległe terminy bo mieli sporo zaległych badań bo aparat się psuje co chwile. Jak zapisywałem się w innym szpitalu to otrzymałem informację, że żeby karta DILO funkcjonowała u nich, musiałbym mieć ja wypisaną przez ich przychodnie.
Są jakieś przepisy, które regulują czas wydania opisu TK?
Niestety na badaniu usg wyszło mi podejrzenie nowotworu, najpierw się wyczekałem dwa tygodnie na badanie ze skierowaniem na CITO, a od miesiąca czekam na wyniki i dalej nie ma...
#lekarz #medycyna #szpital #nfz #sluzbazdrowia #lekarze #radiologia #tomografiakomputerowa #nowotwor
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
A ogólnie terminy oczekiwania są absurdalne i nie ma tu reguł - radiolodzy są zawaleni opisami.
Jak zapisywałem się w innym szpitalu to otrzymałem informację, że żeby karta DILO funkcjonowała u nich, musiałbym mieć ja wypisaną przez ich przychodnie.
───────