Aktywne Wpisy
pastarri +82
W tym tygodniu spłaciłem mój kredyt hipoteczny!
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
WLADCA_MALP +81
NR 145 #serialseries
LISTA SERIALI
Dark
Twórcy: Baran bo Odar i Jantje Friese
IMDb: 8.7/10
https://www.imdb.com/title/tt5753856/
https://upflix.pl/serial/zobacz/dark-2017
Gatunek: Kryminał, Thriller, Fantasy, Dramat, Sci-fi
Akcja rozgrywa się we współczesnym niemieckim mieście, gdzie zaginięcie chłopca zaczyna powoli ukazywać dziwne relacje między czterema rodzinami. Ciężko jest zdradzić coś z fabuły aby to miało sens a przy okazji nie psuć zabawy w oglądaniu.
Czy polecam? Tak, ale to chyba jeden z najtrudniejszych seriali do oglądania. Ilość
LISTA SERIALI
Dark
Twórcy: Baran bo Odar i Jantje Friese
IMDb: 8.7/10
https://www.imdb.com/title/tt5753856/
https://upflix.pl/serial/zobacz/dark-2017
Gatunek: Kryminał, Thriller, Fantasy, Dramat, Sci-fi
Akcja rozgrywa się we współczesnym niemieckim mieście, gdzie zaginięcie chłopca zaczyna powoli ukazywać dziwne relacje między czterema rodzinami. Ciężko jest zdradzić coś z fabuły aby to miało sens a przy okazji nie psuć zabawy w oglądaniu.
Czy polecam? Tak, ale to chyba jeden z najtrudniejszych seriali do oglądania. Ilość
Serial...
- polecam, fajny 74.4% (905)
- chyba zobaczę 5.7% (69)
- daruję sobie 9.0% (109)
- straszne gufno 10.9% (133)
Ludzie pokroju mysli społecznej Jasia Śpiewaka zrobili problem, bo od kryzysu z 2008 r. zaczęli gasić benzyną (realnie ujemne stopy, a w niektorych nawet nominalnie, zasypywanie wszystkiego pustym pieniądzem i łatwym kredytem, wprowadzanie nowoczesnej metody monetarnej na salony), a w Polsce dodatkowo zabito rynek kapitałowy i wszyscy sie dziwia, ze mieszkania drogie. Bylo nie spuszczac w kiblu wartości pieniadza i ją szanować, to moze teraz mieszkania bylyby w normalnych cenach. Ale po co, na co to komu, dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°).
#nieruchomosci #ekonomia #gielda
To Ty chyba tez szukasz problemow tam gdzie ich nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@niezdiagnozowany: napiszesz komentarz w internetach nie po myśli ideologicznej korpo i wylecisz na bruk. Taką nam przyszłość szykują. Z UE trzeba #!$%@?ć czym prędzej.
Czemu ktoś ma być uprzywilejowany tylko dlatego że się urodził wcześniej, a nowe pokolenia nie mają szansy na mieszkanie w normalnym miejscu bez spadku?
Niestety ale lokalizacja to suma o grze zerowej, jak ktoś zabierze w tym miejscu to już się tam nowe mieszkanie nie pojawi, to nie samochód
xDDDDDDDD. A moze opodaktujemy tak sklepy, zeby nie opłacało im sie prowdzic dzialalnosci. Skoro nie zjedza wszystkich jablek, to po co im tyle jabłek. Jakby byly te jablka im potrzebne to powinni je zjesc.
@niezdiagnozowany: mam dwa pytania:
1. skąd "fundusze" mają pieniądze?
2. co sprawi, że im biznes kurnikowy będzie się opłacać mimo nałożonego podatku (zapewne progresywnego).
Pytanie dodatkowe:
Czemu ktoś ma trzymać puste mieszkania otrzymane w spadku skoro nie stać go na utrzymanie tych nieruchomości? Chyba podatek powyżej TRZECIEJ nieruchomości to nic strasznego. Mieszkania służą do mieszkania, a nie do zajmowania wspólnej
@niezdiagnozowany: Czy rozwiązaniem na brak inwestycji w giełdę jest inwestowanie w mieszkania?
To chyba oczywiste skad. Od inwestorow albo jednego duzego inwestora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a o to juz sie nie martw, nie po to maja tam lobbystow i doradcow podatkowych, ktorzy im tak zrobią, ze bedzie im sie to oplacalo albo skonczy sie tak jak z
w jaki sposob niby finansujesz INFRASTRUKTURE obslugujaca 5 czyichs mieszkan, ktore zostaly odziedziczone xD? Czynsz im przelewasz na konto czy jak?
W Polsce jak widać tak.
Kataster to dalej byłoby za mało.Transfer od ludzi pracy do ludzi mających babcie jest ogromny.
@niezdiagnozowany: nietknięte mieszkanie w stanie deweloperskim po kilku latach jest jak moneta w stanie kolekcjonerskim
@niezdiagnozowany: gdzie wady? Odziedziczyłeś majątek, spieniężasz go, masz więcej kasy. A jeśli chcesz wypracowywać zysk z kapitału, to wymyśl coś bardziej kreatywnego i pożytecznego niż blokowanie przestrzeni życiowej ¯\(ツ)/¯
@niezdiagnozowany: pośrednio w taki że teraz trzeba wybudować 5 nowych mieszkań żeby pomieścić te 5 rodzin, które by mogły tam mieszkać
ziemii nie przybywa, niestety
Tak samo nie byłoby fajnie gdyby ktoś mógł wykupywać wodę pitną i sobie ją zbierać tylko dla siebie, ale tu rynek jest regulowany i nie