Aktywne Wpisy

WielkiNos +343

Viedo od psycholoszek na temat #przegryw . Ogladacie na wlasna odpowiedzialosc. ja musialem to rozejsc
2 czesc w komentarzu
#rakcontent
2 czesc w komentarzu
#rakcontent

Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Jak ostatnio policzyłem to teraz "opanowuję" 6 język.
Co byście polecili zrobić komuś w mojej sytuacji? Chciałbym się czegoś konkretnego i przede wszystkim przydatnego w końcu nauczyć.
Opanować porządnie jeden konkretny język który najbardziej mi się spodobał? bawić się w robienie projektów na githuba i budowanie portfolio? Szukać stażu?
#programowanie #informatyka #programista15k
@SyntetycznySamiecAlfa: tak
Dzięki temu będziesz precyzyjnie wiedział czego musisz się nauczyć żeby zacząć robotę, a w trakcie pracy nauczysz się reszty.
Właściwie praca programisty to ciągła nauka, a kto słabo się uczy, ten wypada z branży, dlatego koncentruj swoje wysiłki na nauce tego czego
@SyntetycznySamiecAlfa
+ bazując na tym, co napisałeś wyżej, studia nie są tym, co chcesz robić
studia to nie kurs z webdevu/embedded/czegokolwiek, dają możliwe szeroką perspektywę na daną dziedzinę
@everybodykombinerki: Postujcie najlepsze xDDDDD Szeroka perspektywa, czyli policzenie całki, słuchanie o waterfallu oraz zaimplementowanie quicksorta.
Studia byłyby spoko ale trochę sobie wyobrażałem będę się uczył czegoś konkretnego od A do Z. A nie po trochę 15nastu rzeczy na raz, nie wiem, nie znam się ale wydaje mi się że cofam się w rozwoju xD. Po raz kolejny ucząc się podstaw i zasad nowego języka.
@RapIArbuzy
zaimplementowanie quicksorta w trzech różnych językach ( ͡° ͜ʖ ͡°), z czego tego pierwszego już powoli
@SyntetycznySamiecAlfa: skoro uczą cie wszystkiego po trochu to już wiesz co cię kręci więc idź do jakiegoś dużego korpo np https://www.youtube.com/live/0lzCjTR-Ylk?feature=share na staż gdzie się dowiesz co w praktyce jest istotne, ogarnij temat i się potem zatrudnij gdzieś odrazu na mida ;)
I dziwne te twoje studia u mnie może maks 3-4
Ja po pierwszym stopniu poszedłem na płatny staż, a mgr zrobiłem zaocznie i nie żałuje.
Z drugiej strony w przyszłości raczej nie będziesz miał aż tyle możliwości/czasu do nauki co na studiach, będzie też trudniej o mentora.
Na pierwszym roku jeszcze to miało sens. bo były 2 języki i ciągle to szło do przodu. Uczyłem się z przyjemnością i rzeczywiście czułem że coś wynoszę z tych zajęć.... Teraz meh...Jak tak patrzę to pierwszy lepszy 30-godzinny kurs z Udemy by mnie dalej zaprowadził niż te studia. Pewnie już je skończę, bo zawsze to plus mieć ten papier. Z drugiej strony...brakuje mi czasu, bo znowu ślęczę nad nauką
dzięki za tipy.
Przez 3.5 roku studiów użyłem pewnie z 15 języków, od assemblera przez C++y, SQLe, prologi czy inne ocamle. Składni połowy nie pamiętam, ale nauczyłem się do czego służą języki, jakie problemy rozwiązują i jakie mają bolączki. Spoko, trzeba było się nauczyć
@SyntetycznySamiecAlfa: podstawowy blad