@arinkao: jakby te żółtko było przesmażone, a nie płynne to bym zjadł taki obiad (ʘ‿ʘ)
Panie to jest jajko SADZONE. Sadzasz pan na patelni i zostawiasz. Nie przykrywasz, nie obracasz. Wbijasz i ma se siedzieć na dupie na tej patelni, aż nie zetnie się białko.
@arinkao Jajko 10/10, całość 9/10 bo nie jestem fanem dyni.
@arinkao Ja to lubię sobie żółtko z pure wymieszać. Dla mnie dynia i bataty mają taki niepasujący rodzaj słodkości. Są dla mnie mdłe i nijakie. Chociaż lubię połączenia słodkich i wytrawnych smaków, a moim faworytem jest sos cumberland do pieczonych mięs.
@Viking-: Sam robisz ten sos, skład widzę idealny, porzeczka i pomarańcza. Polubiłam sie z dynią ale właśnie ze względu na jej naturalny mdławy smak piekę ją już w intensywnej marynacie.
@arinkao Taki "oryginalny" tylko raz bo wymaga galaretki z czerwonej porzeczki, a ta jest niemal nie dostępna stacjonarnie, a i z konfitura bywa ciężko. Z dżemem z żurawiny wychodzi też spoko, ale jak dla mnie trzeba nieco zakwasić jakimś cytrusem albo octem winnym. No I tak do kupy to robiłem ze 4 razy bo z tarciem chrzanu (łokciem ( ͡~ ͜ʖ͡°) ) sporo pitolenia więc warto
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn #jedzenie
źródło: 20251014_164558
Pobierz@Casuel: I tak dużo zważywszy na fakt że jestem prawie dwa razy mniejsza od człowieka.
Panie to jest jajko SADZONE. Sadzasz pan na patelni i zostawiasz. Nie przykrywasz, nie obracasz. Wbijasz i ma se siedzieć na dupie na tej patelni, aż nie zetnie się białko.
@arinkao Jajko 10/10, całość 9/10 bo nie jestem fanem dyni.
乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Polubiłam sie z dynią ale właśnie ze względu na jej naturalny mdławy smak piekę ją już w intensywnej marynacie.