Wpis z mikrobloga

  • 54
@Grze_siek

@arinkao: jakby te żółtko było przesmażone, a nie płynne to bym zjadł taki obiad (ʘʘ)


Panie to jest jajko SADZONE. Sadzasz pan na patelni i zostawiasz. Nie przykrywasz, nie obracasz. Wbijasz i ma se siedzieć na dupie na tej patelni, aż nie zetnie się białko.

@arinkao Jajko 10/10, całość 9/10 bo nie jestem fanem dyni.
  • Odpowiedz
@arinkao Ja to lubię sobie żółtko z pure wymieszać. Dla mnie dynia i bataty mają taki niepasujący rodzaj słodkości. Są dla mnie mdłe i nijakie. Chociaż lubię połączenia słodkich i wytrawnych smaków, a moim faworytem jest sos cumberland do pieczonych mięs.
  • Odpowiedz
  • 0
@Viking-: Sam robisz ten sos, skład widzę idealny, porzeczka i pomarańcza.
Polubiłam sie z dynią ale właśnie ze względu na jej naturalny mdławy smak piekę ją już w intensywnej marynacie.
  • Odpowiedz
@arinkao Taki "oryginalny" tylko raz bo wymaga galaretki z czerwonej porzeczki, a ta jest niemal nie dostępna stacjonarnie, a i z konfitura bywa ciężko. Z dżemem z żurawiny wychodzi też spoko, ale jak dla mnie trzeba nieco zakwasić jakimś cytrusem albo octem winnym. No I tak do kupy to robiłem ze 4 razy bo z tarciem chrzanu (łokciem ( ͡~ ͜ʖ ͡°) ) sporo pitolenia więc warto
  • Odpowiedz