Aktywne Wpisy

jmuhha +12
wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? ლ(ಠ_ಠ ლ)
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz
acpiorundc +132

Jak ostatnio policzyłem to teraz "opanowuję" 6 język.
Co byście polecili zrobić komuś w mojej sytuacji? Chciałbym się czegoś konkretnego i przede wszystkim przydatnego w końcu nauczyć.
Opanować porządnie jeden konkretny język który najbardziej mi się spodobał? bawić się w robienie projektów na githuba i budowanie portfolio? Szukać stażu?
#programowanie #informatyka #programista15k
@RapIArbuzy Wow, miałeś wykładowcę z usa, no co ty gwiazdorze nam jeszcze ciekawego powiesz. Tak jak wyżej napisałem, studiowałem w UK na dobrej uczelni i przerabiany materiał jest wszędzie do siebie podobny z prostego względu, robimy z ciebie człowieka orkiestrę,
@SyntetycznySamiecAlfa: Studia kształcą tzw. informatyków, nie specjalistów. Zauważ, że najwięksi w branży nie ukończyli studiów. Jak będziesz bazował na wzorowym realizowaniu programu studiów to w najlepszym razie zostaniesz na uczelni, w najgorszym zostaniesz nauczycielem informatyki w szkole :]
Nie przeliczaj czasu poświęconego na wykładach lub na laborkach na hajs, który mógłbyś zarobić pracując. Jeszcze się napracujesz w życiu, a możesz się ciekawych rzeczy dowiedzieć. Często ludzie bez studiów
Studia mają cię jedynie popchnąć w odpowiednim kierunku, dać ogólną wiedzę, również odpowiadać powinny w dużym stopniu
Komentarz usunięty przez moderatora
Najlepiej rób własne projekty i buduj portfolio. Później na rozmowie o pracę będziesz miał co opowiadać.
@SyntetycznySamiecAlfa: naucz sie operowac szpadlem. To jedt przydstne. Komputerowanie to tylko zabawa I robienie wirtualnych (czyli nieprawdziwych) zabaw itd. a poza tym juz niedlugo sztuczna intrligencja bedzie robila sama to cale klikanie a szpadlem operowac soe nie nauczy
@ElTalento: Politechnika Poznańska?XD