Cześć! Z wielką radością chciałbym się podzielić informacją że mój projekt - "General Store - Wild West" został finalistą Bricklink Designer Program!???? Wiem że jest tutaj kilka osób które trzymało kciuki za moje projekty.
Co to oznacza? Że już od jakiegoś czasu dopracowuję konstrukcję razem z projektantem Lego aby odpowiadała wszystkim standardom normalnego zestawu Lego i w lutym będzie on dostępny do zamówień. W tej serii konkursu będzie dostępnych 20 000 sztuk mojego zestawu. Jeżeli zostanie zamówionych conajmniej 3 000 sztuk to trafi on do produkcji i w wakacje 2024 trafi do wszystkich osób które złożyły zamówienia
@Rad-X: minimalnie. Musiałem zmienić kilka elementów, ale jest to kosmetyka w tym wypadku. Ale miałem wykorzystana nielegalna technikę więc musiałem zmienić
@fizzly niestety nie. :D dostaje się 5% że sprzedaży. Ale nakład jest ograniczony. Nie wiadomo też ile zestawów zostanie zamówionych. Ale zakładam że limit 3000 sztuk powinien osiągnąć
@l_lucky: Gratulacje, gratulacje! Bardzo mi się podoba konstrukcja samego wozu i ściany budynku. Jest gdzieś poidło dla koni? Myślę, że fajnie by się komponowało :)
@Ptrg użycie elementów w sposób który może powodować naprężenia elementów :) sa takie techniki które się sprawdzaja w fanowskich buildach, ale nie są akceptowalne przez lego w oficjalnych zestawach
@Cointreau chodzi o stabilność konstrukcji, przyjemność budowy itp. Projekt przechodzi przez kilka faz testów. Zestaw nie może się rozpadać podczas budowy. Musi się dać go przenosić bez strachu itd. Ale tez w trakcie budowy nie może nudzić
Wiem że jest tutaj kilka osób które trzymało kciuki za moje projekty.
Co to oznacza? Że już od jakiegoś czasu dopracowuję konstrukcję razem z projektantem Lego aby odpowiadała wszystkim standardom normalnego zestawu Lego i w lutym będzie on dostępny do zamówień. W tej serii konkursu będzie dostępnych 20 000 sztuk mojego zestawu. Jeżeli zostanie zamówionych conajmniej 3 000 sztuk to trafi on do produkcji i w wakacje 2024 trafi do wszystkich osób które złożyły zamówienia
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-1/main.page
#lego #chwalesie
@l_lucky: czym jest nielegalna technika w Lego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)