Aktywne Wpisy
KingaM +44
Teraz na pewno zniszczę #kapitalizm, wczoraj przed zamknięciem marketu oświęciłam wszystkie lampki i wsadziłam do testu najwięcej pobierające światła żarówki i mam prawie pewność że będą się świecić przez całą niedzielę i w poniedziałek rano pójdę i jestem prawie pewna że nikt tego nie wyłączy. Ceny na klientów na pewno nie przerzuca bo wojna marketów jest za ostra i byłoby to s---------o, pewnie zakażą pracownikom czajnika, trochę mam moralniaka
Nacho_Libre +11
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
#motoryzacja #wypadek
Wysepka dla pieszych i rowerzystów mocno ogranicza ten problem ale niestety rząd woli zmieniać przepisy nie zastanawiając się nad ich konsekwencjami, ten kierowca też nie pomyślał że na przejściu dla pieszych może ktoś pojawić
@trololo55: kierowca jeszcze mniej musiał zrobić żeby uniknąć wypadku, wystarczył niewielki ruch stopą
@saviola7: tutaj może już to robić bo faktycznie jest na przejeździe i przepisy też są po jego stronie. Pierwszeństwo jest ustalane przed wjazdem na skrzyżowanie.
mógł to pojechał, podjął ryzyko skutki na filmie (absolutnie nie bronię kierowcy debila).
Sam więcej jeżdżę więcej rowerem niż samochodem i jedno wiem na pewno: przepisy to jedno a bezpieczeństwo to drugie.
@krucjan: skoro nie było innego wyjścia to powinien tak zrobić.
Ale przesadzasz z tym zatrzymaniem, wystarczyło zwolnić do 20km/h i uważać.
Tak, można unikać przejazdów dla rowerów bo jakiś debil jedzie choć nie widzi.
Tak, można unikać jazdy autostradą bo inny debil wjedzie pod prąd.
Można też eliminować debili z dróg.
@saviola7:
Ale kto miał pierwszeństwo w tej sytuacji? Upośledzony jest kierowca skoro wjeżdża na kozaku na przejście i przejazd rowerowy, który jest częściowo zasłonięty przez sznur aut. Nie widzisz, nie jedziesz. Jakby tak wjechał na przejazd kolejowy to też byś maszynistę wyzywał od upośledzonych? Nie. To z jakichś względów zawsze słabszy, niechroniony uczestnik ruchu jest współwinny, Gdyby zamiast nagrywającego
Możesz bez refleksji powierzać swoje życie i zdrowie jakiemuś randomowi za kierownicą. Kij o nim wiesz, czy jedzie trzeźwy, pijany, czy wraca właśnie z 12h zmiany i cię nie widzi, a może jest p------y i po prostu nie hamuje bo nie. Nic mi do tego jak kierujesz swoim życiem ale uważam to za nie najrozsądniejsze podejście,
@trololo55: nie popadajmy w skrajności, wystarczyłoby żeby debil zahamował.
Kij wiesz o tych co jadą pod prąd autostradą, czy jedzie trzeźwy, pijany, czy wraca właśnie z 12h zmiany i pomylił wjazdy, a może jest p------y i po prostu jedzie pod prąd bo tak.
Nic mi do tego ale najrozsądniej nie jeździć autostradą ( ͡
to zdarzenie to dobra lekcja dla obydwu kierujacych
@thorgoth: Nic nie zrozumiałeś, dalej chciałbyś aby ktoś inny zadbał o twoje bezpieczeństwo. Praktyka pokazuje, że jest to nierealne, życzeniowe myślenie. Lepiej samemu zmaksymalizować swoje szanse na uniknięcie wypadku, niż frywolnie korzystać ze swojego "pierwszeństwa".
Droga ta lekcja ale przyznam Ci racje - takie lekcje najlepiej wchodzą do głowy
PO PIERWSZE PRIMO
Przejazd był zablokowany przez drugie auto więc rowerzysta nie miał prawa wjechać